Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Als je bliksembeveiligingstoestellen op een DIN-rail moet monteren, kan je kiezen uit twee opties: een modulair systeem met een breedte van 6,2 mm of modules uit één stuk met een breedte van 12,5 mm.

Het modulaire bliksembeveiligingssysteem M-LB-5000 bestaat uit een plug-in beveiligingsmodule en een basismodule die op de DIN-rail vast zit. We hebben beveiligingsmodules voor explosiegevaarlijke omgevingen en veilige omgevingen, met of zonder interne diagnostiekfuncties.

Via een LED-display met kleursymbolen geeft de gepatenteerde diagnostiekfunctie de statusinformatie van de beschermingsmodules weer Een groene LED betekent dat de beveiliging optimaal functioneert. Een gele LED toont aan dat de module 90% van haar levensduur heeft bereikt, maar dat het signaalcircuit nog steeds beveiligd is. Een flikkerende, rode LED geeft aan dat de beveiligingsmodule permanent beschadigd is en dat ze haar beveiligingsfunctie niet langer kan uitoefenen.

Het ontkoppelingsfeature van het modulaire beveiligingssysteem M-LB-5000 laat een eenvoudige installatie en indienstname toe. Bij het verwijderen van de beveiligingsmodule blijft het signaalcircuit verbonden via de basismodule. Zo kunnen gebruikers op eenvoudige wijze modules vervangen—zonder circuitonderbreking. Als je de beveiligingsmodule verwijdert en ze vervolgens weer ondersteboven insteekt, zal het signaalcircuit door de ingebouwde ontkoppelingsfunctie worden onderbroken. Op deze manier kun je isolatiemetingen en toezicht op het circuit uitvoeren tijdens het gebruik.

Met hun breedte van slechts 6,2 mm besparen de nieuwe M-LB-5000 beveiligingsmodules waardevolle plaats in de schakelkast. Bij het vernieuwen van bestaande apparatuur laat het smalle behuizingsconcept een eenvoudige en qua ruimte neutrale vervanging van potentiaalverdelers met overspanningsbeveiligingscomponenten toe. Meer informatie over de M-LB-5000 is op aanvraag verkrijgbaar.
 

Als modulariteit en diagnostiekfuncties overbodig zijn, kan je bij Pepperl+Fuchs ook terecht voor standaard modules uit één stuk met een breedte van 12,5 mm.


Intelligente bliksembeveiliging M-LB-5000

Optimaliseer je installatiebeschikbaarheid

Het M-LB-5000 bliksembeveiligingssysteem combineert diagnostiekfuncties en modulariteit in een smalle behuizing van slechts 6,2 mm breed. Ontdek de eenvoudigste manier om je dure bedrijfsinstallaties te beschermen...