Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Identificatiesysteem voor extreem hoge temperaturen

Pepperl+Fuchs beschikt over robuuste, industriële identificatiesystemen voor een brede waaier van productieomgevingen en -processen. Ons identificatiesysteem voor extreem hoge temperaturen is ontworpen voor temperaturen tot 500 °C.

In de automatische productie van vele producten worden vandaag de dag identificatiesystemen met barcodes of RFID-tags gebruikt. In bepaalde productieprocessen zijn er specifieke fasen, zoals bijvoorbeeld droogprocessen, lijmverharding of bepaalde verfprocedures, waar zeer hoge temperaturen aan te pas komen.

Dergelijke productiefasen stellen hoge eisen aan RFID-tags of barcodes. In sommige toepassingen, waarbij de tag wordt hergebruikt, kan voorkeur worden gegeven aan een RFID-oplossing.

In andere omgevingen moeten barcode-etiketten of RFID-tags bestand zijn tegen alternerende cycli met temperaturen tot enkele honderden graden. De elektronische componenten of batterijen in een RFID-tag zijn ten gevolge van bepaalde temperatuurschommelingen ongeschikt voor dit soort toepassing.

Het OIT-identificatiesysteem voor extreem hoge temperaturen is een oplossing gebaseerd op onderdeelmarkering (Direct Part Marking), waarbij de tweedimensionale code een integraal deel van het product wordt. Voor de symbologie kan ofwel een industriestandaard en herkenbare Data Matrix-code worden gebruikt, ofwel een op-maat-gemaakte (en bijgevolg beveiligde) code. Door gebruik te maken van de ECC200 Data Matrix-standaard kunnen de data redundant zijn en, daardoor, fouttolerant. Vuil of verf beïnvloeden de leesbaarheid niet gezien het contrast wordt geoptimaliseerd door het gebruik van een geïntegreerde infrarood verlichting.


Features:

  • Hittebestendige codebladen tot temperaturen tot 500 °C
  • Ideaal voor verfwinkels, bakkerijen en andere toepassingen met hoge temperaturen
  • Verzekert consistente identificatie in het volledige productieproces
  • Eenvoudige aansluiting op alle standaard controllers
  • Identificeert tot 1 miljoen voorwerpen
  • Eenvoudige afstelling
  • Behuizing uit één stuk, geen bijkomende componenten


Identificatiesysteem voor hoge temperaturen met specifiek codetype