Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

De geschiedenis van Pepperl+Fuchs

Het succesverhaal van onze consistente prestaties, innovaties en goede klantenrelaties

Het begon allemaal in 1945 met een kleine radioreparatiewinkel
Het begon allemaal in 1945 met een kleine radioreparatiewinkel

Pepperl+Fuchs zag het daglicht als radioreparatiewinkel, opgericht door Walter Pepperl en Ludwig Fuchs in 1945. Tegen 1948 had Pepperl+Fuchs haar activiteiten uitgebreid met andere elektronicaproducten, wat leidde tot de ontwikkeling van de eerste benaderingsschakelaar in 1958 en de eerste transistorversterker met een intrinsiekveilig regelcircuit.

Van deze bescheiden afkomst zijn we geëvolueerd tot één van de meest vooraanstaande producenten op het vlak van sensortechnologie, intrinsieke veiligheid en explosiebeveiligingsapparatuur. We zijn trots op ons bedrijf, onze achtergrond en onze succesvolle prestaties, innovaties en de nauwe band die we hebben opgebouwd met onze klanten. Kijk samen met ons even terug op het verleden en herleef enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de roemrijke geschiedenis van ons bedrijf.


1945 De radiotechnicus Walter Pepperl en de bankier Ludwig Fuchs richten in november een radioreparatiewinkel in Mannheim-Sandhofen op. Al spoedig start het tweetal met de productie van transformatoren. In de daaropvolgende jaren ontwikkelt Pepperl+Fuchs zich tot één van de belangrijkste leveranciers voor de in Mannheim gebaseerde industrietakken.
1955 De activiteiten van de radiowinkel worden stopgezet en het bedrijf betrekt met een totaal van 40 werknemers een nieuw pand.
1959 De eerste benaderingsschakelaar wordt ontwikkeld. Het eerste product in een lange lijn van elektronicacomponenten.
1964 Pepperl+Fuchs neemt voor de eerste keer deel aan een belangrijke industriebeurs (Achema in Frankfurt).
1968 De eerste tentoonstellingsstand op HMI, de Hannover Messe.
1971 Het gebouw in Sandhofen barst uit zijn voegen - hoog tijd dat Pepperl+Fuchs opnieuw verhuist. Een nieuw bedrijfspand wordt opgetrokken in Mannheim-Schönau, een moderne fabriek met een oppervlakte van 10 000 m2. De productie van transformatoren wordt stopgezet.
1973 Het eerste buitenlandse verkoopfiliaal wordt geopend in Engeland. Vanaf 1980 worden daar speciale componenten voor de Britse markt geproduceerd.
1976 De handelsvorm van het bedrijf verandert van OHG (handelsvennootschap onder firma) naar GmbH (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) + Co. KG (commanditaire vennootschap).
1977 De bedrijfsoppervlakte verdubbelt door een fabrieksuitbreiding waarbij de speciale vereisten voor fysiek mindervalide personen in aanmerking worden genomen.
1979 De eerste niet-Europese dochtermaatschappij met eigen productiefaciliteiten wordt opgericht in Singapore met als doel van daaruit de Aziatische markt te veroveren en concurrerend te blijven in Europa. De eerste stap naar globalisering is genomen.
1988 De leiding van het bedrijf wordt overgenomen door Michael Fuchs, zoon van Ludwig Fuchs, en Claus Michael, schoonzoon van Walter Pepperl. Het bedrijf heeft nu de wettige handelsvorm van GmbH (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid).
1990 Het bedrijfspand in Mannheim-Schönau wordt opnieuw uitgebreid.
1991 De afdelingen FACTORY AUTOMATION en PROCESS AUTOMATION zien het daglicht.
1991 Pepperl+Fuchs verwerft het bedrijf RUF in Mannheim en voegt niveaumeting toe aan haar productgamma.
1993 Voor de eerste keer een certificatie in overeenstemming met DIN EN ISO 9001.
1994 De dochtermaatschappij Pepperl+Fuchs Systems GmbH wordt verkocht aan Honeywell; de beslissing wordt genomen om faalveilige besturingen af te stoten om zich op de kernactiviteiten te kunnen concentreren.
1996 Pepperl+Fuchs verwerft het bedrijf Hohner in Tuttlingen en voegt roterende encoders aan haar productportfolio toe.
1997 PLAMET Kft. wordt opgericht in Hongarije om in de levering van plastic en metalen onderdelen te voorzien.
2000 Het productgamma wordt uitgebreid en de marktpositie verstevigd door de aankoop van Visolux GmbH in Berlijn (opto-elektronische componenten voor automatisering) en de Honeywell/USA-afdelingen voor microswitch-afstandssensoren en -fotoschakelaars om de Amerikaanse markt beter te kunnen leveren. De toevoeging van Elcon Instruments in Italië geeft uiteindelijk de toon aan van de nieuwe strategische missie van de afdeling Process Automation.
2000 Start van de productie in Bintan, Indonesië.
2003 Aankoop van de overdruk- en drukregelingssystemen van Bebco Industries EPS in de Verenigde Staten.
2004 Start van een nieuw productgamma gebaseerd op Data Matrix-codes dankzij de aankoop van Omnitron AG en ontwikkeling van het positiecoderingssysteem, eveneens naar aanleiding van een bedrijfsovername.
2005 Uitbreiding van de bedrijfstak Systems+Solutions binnen de afdeling Process Automation met de display- en bedieningssystemen van Extec Oesterle GmbH.
2006 Uitbreiding van het Process Automation-gamma door de overname van de intrinsiekveilige componenten van Cooper Crouse-Hinds GmbH en van de SAS (Separator Alarm Systems) activiteiten van OJ Electronics. Overname van VMT Vision Machine Technic Bildverarbeitungssysteme GmbH en integratie ervan in de afdeling Factory Automation.
2007 In april wordt gestart met de bouw van een nieuw kantoorgebouw.
2008 Pepperl+Fuchs viert "50 jaar benaderingsschakelaars". In mei 2008 verhuizen 175 werknemers naar het nieuwe en moderne gebouw dat met zijn 4 verdiepingen en oppervlakte van 7 000 m2 plaats kan bieden aan ongeveer 240 werknemers.
2010 Pepperl+Fuchs neemt de activiteiten van Siemens op het vlak van benaderingsschakelaars over. Hierdoor breidt Pepperl+Fuchs haar productportfolio op het vlak van inductieve benaderingsschakelaars en foto-elektrische sensoren uit en verstevigt de firma tevens haar positie binnen de markt voor ultrasone sensortechnologie gebruikt voor fabrieksautomatisering.
2017 Vandaag de dag stelt Pepperl+Fuchs ongeveer 5 600 werknemers te werk in verschillende locaties in Europa, de VS, Singapore, Hongarije, India, Indonesië, Vietnam en de Tsjechische Republiek. Met meer dan 80 dochtermaatschappijen is het bedrijf een marktleider op het vlak van de ontwikkeling en productie van elektronische sensoren en componenten voor de wereldwijde automatiseringsmarkt.

Neem een kijkje in onze meest recente relatiemagazines: