Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Pepperl+Fuchs‘ veiligheidsdruklijsten maken het mogelijk om breek- en snijranden efficiënt vast te zetten op aangedreven machineonderdelen zoals afdekkingen, deuren of flappen. Een veiligheidssysteem bestaat uit een externe besturingseenheid, een eenwegsensor en een rubberen profiel, dat in een aluminium profielrail wordt geplaatst.

Het robuuste, rubberen profiel heeft een lichtpijp waarin een eenwegsensor een lichtpad genereert. Als het profiel door externe druk wordt vervormd, wordt de doorsnede van de lichtpijp verkleind, waarop het schakelapparaat reageert en zorgt voor een stop. Als volledig systeem, kunnen veiligheidsapparaten worden ingezet tot prestatieniveau (PL) e, Cat. 4 in overeenstemming met EN ISO 13849, en kan aan de hoogste veiligheidsnormen worden voldaan.

Het gebruik van optische sensortechnologie laat toe de profielen uit aluminium en rubber in te korten tot vrijwel elke lengte en hen aan te passen aan verschillende toepassingsscenario’s. Veiligheidsdruklijstenverhogen de mate van flexibiliteit voor integratie in machines en systemen aanzienlijk.


Veiligheidsdruklijsten in een oogopslag

  • Betrouwbare bescherming van bewegende machineranden zoals op freesmachines
  • Hoogste veiligheidsnormen tot prestatieniveau (PL) e, Cat. 4 conform EN ISO 13849
  • Maximale flexibiliteit bij machine-integratie

Toepassingen

  • Toepassingen met verhoogd veiligheidsrisico
  • Bewaking van toegangs- en gevarenzones voor palletsystemen, robots, houtverwerkingsmachines, verpakkingsmachines, rekken in hoogbouwmagazijnen en machinelijnen. 

De “Functional Safety Hub” van Pepperl+Fuchs

Honderden producten met een SIL-/ PL-classificatie, gratis tools en brochures in één locatie: de "Functional Safety Hub" is uw startpunt voor al uw veiligheidsfuncties.