Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Pepperl+Fuchs is gecertificeerd als een Silver Partner in het Android Enterprise Partner Program

2024-03-07

Android Enterprise Partner Program
Het Android Enterprise Partner Program werd opgestart door Google om klanten het hoogste serviceniveau te verzekeren.

Oplossingen voor mobiele communicatie en computergebruik zijn een integraal onderdeel geworden van moderne automatiseringstoepassingen. Een hoog niveau van beveiliging en efficiëntie alsook snelle en eenvoudige upgrades en beveilligingspatches spelen een grote rol voor zowel gebruikers als bedrijven. Android voldoet aan al deze vereisten en wordt daarom beschouwd als het meest geavanceerde besturingssysteem voor het toekomstige Internet of Things (IoT).

Ook Pepperl+Fuchs werkt al jaren samen met Android en Google, dus was het een logische stap om te garanderen dat klanten het hoogste serviceniveau krijgen en om gecertificeerd te worden voor een Android Enterprise Silver Partnership.


Partnership met Google

Het Android Enterprise Partner Program opgestart door Google is speciaal gericht op bedrijven die producten, services of oplossingen van Android Enterprise ontwikkelen, implementeren of aanbieden. Gevalideerde partners krijgen toegang tot bronnen, tools en ondersteuning van Google om Android-apparaten beter in bedrijven te integreren. Het programma omvat verschillende certificeringen en categorieën, afhankelijk van de specialisatie en het aanbod van oplossingen van de respectievelijke partner, en stelt hogere eisen aan de fabrikant voor de producten en diensten met betrekking tot industrieel gebruik.


Drie pijlers van certificering

De certificering van het Android Enterprise Partner Program bestaat uit drie pijlers: de werknemers van het bedrijf, het bedrijf zelf en zijn producten. Het trainingsprogramma voor verkopers en consultants behandelt het volledige aanbod van Android-onderwerpen, inclusief mobiel apparaatbeheer en beveiliging.

Voor productcertificering verifieert Google de hardware en software van mobiele apparaten op basis van bepaalde vereisten en parameters, zoals geschiktheid voor gebruik in industriële omgevingen, beveiligingsupdates binnen bepaalde termijnen en verplichtingen voor bedrijven. 

De intrinsiekveilige smartphone Smart-Ex® 03 van Pepperl+Fuchs heeft de Android Enterprise Recommended certificering al ontvangen. De smartphone met Android 13 besturingssysteem voldoet aan de recentste en meest technische normen zoals 5G / 5G SA (alleenstaand), Wi-Fi 6 en eSIM en is daarom ideaal geschikt voor huidige en toekomstige digitale scenario's voor toepassingen in explosiegevaarlijke omgevingen.



De intrinsiekveilige smartphone Smart-Ex® 03 van Pepperl+Fuchs heeft de Android Enterprise Recommended certificering al ontvangen.

"We zijn verheugd om Pepperl+Fuchs te verwelkomen als Silver Partner in het Android Enterprise Partner Program," zegt Ken Schutt, Directeur van Android Enterprise Partnerships. "Door aan te sluiten bij het Silver Partner Program toont Pepperl+Fuchs zijn toewijding aan zijn klanten en garandeert het dat zij eersteklas klantenservice, ondersteuning en oplossingen zullen ontvangen om hen te helpen groeien in hun bedrijf."

"Achter de Google-certificering voor personen, bedrijven en producten schuilt een holistisch, samenhangend concept waarin de afzonderlijke processen als stukjes van een puzzel in elkaar passen," zegt Jörg Hartleb, hoofd van Product Management bij de dochteronderneming ECOM Instruments van Pepperl+Fuchs. "Door de hardware en het bedrijf te certificeren volgens de hoogste normen samen met professionele opleiding van werknemers, bieden wij onze klanten wereldwijd eersteklas ondersteuning en service tijdens advisering en integratie van mobiele Android-apparaten, maar ook bij de vervolgondersteuning." 

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.