Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Nieuwe trilvork-niveauschakelaars garanderen betrouwbare niveaumeting

2016-01-28

Vibration Limit Switches, limit switch, Point Level Switches, point level switch,  Level Measurement,  vibracon, Vibration Level Measurement, Overfill prevention, level detection
De nieuwe trilvork-niveauschakelaars kunnen veelzijdige meettaken met gemak de baas.

In tal van industrieën berust een efficiënte en probleemloze proceswerking op een krachtige niveaumetingstechnologie. Pepperl+Fuchs introduceert nieuwe trilvork-niveauschakelaars voor toepassingen waarvoor een sensortechnologie op basis van trillingen wordt gebruikt. Deze sensoren bieden een betrouwbareoverloop- en droogloopbescherming. Dankzij hun continue zelfbewaking, robuust design en gebruiksgemak zijn deze niveauschakelaars de ideale oplossing voor uw specifieke meettaken. Ontdek de kleinste trilvorksensoren op de markt.


Veilige processen dankzij betrouwbare monitoring

Onze nieuwe trilvork-niveauschakelaars werden ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen qua kwaliteit en milieuduurzaamheid. De zelfbewakingsfunctie van deze toestellen zorgt te allen tijde voor een stabiele niveaumeting – zelfs bij eventuele stroomonderbrekingen. Onafhankelijk van veranderende producteigenschappen wordt steeds een nauwkeurig schakelpunt geleverd.


Maximaal gebruiksgemak dankzij plug-and-play

Dankzij hun plug-and-play aansluiting zijn de trilvork-niveauschakelaars makkelijk te monteren en te installeren. Aanpassing of kalibratie is onnodig, zelfs bij veranderende eigenschappen van het te meten product. Bovendien wordt de meting niet beïnvloed door geleidingsvermogen, concentratie, turbulentie, doorstroming of luchtbellen.


Maximale duurzaamheid dankzij robuust design

Dankzij hun roestvrijstalen behuizing (316L) garanderen de trilvorksensoren een betrouwbare werking in zeer uitdagende omgevingen of hygiënische toepassingen. Het sensorontwerp omvat geen mechanische of bewegende onderdelen die kapot kunnen gaan of aan slijtage onderhevig zijn. Dit zorgt voor extra duurzaamheid, robuustheid en meetstabiliteit.


Veelzijdige toepasbaarheid

De Vibracon-niveausensoren zijn berekend voor veelzijdige meettaken.
De Vibracon-niveausensoren zijn berekend voor veelzijdige meettaken.

Niveaumeting op basis van trillingen is een beproefde methode voor het detecteren van minimum- en maximumniveaus in vloeistoffen en bulkgoederen. Deze sensortechnologie garandeert dat het te meten product een vastgesteld niveau nooit over- of onderschrijdt. De trilvork-niveauschakelaars kunnen in gelijk welke positie in een vat, pijpleiding of tank worden gemonteerd. In de toepassing die u hiernaast op de foto ziet afgebeeld, voeren de Vibracon-niveausensoren meettaken uit zoals:

  • Overloopbeveiliging of detectie van maximum vulniveau
  • Detectie van minimum vulniveau
  • Droogloopbeveiliging voor pompen

Kies de ideale sensoroplossing voor uw meettoepassing:

  • De LVL-A7 trilvorksensor is de juiste sensoroplossing voor industriële toepassingen in de machine-industrie.
  • De LVL-A7H trilvorksensor werd speciaal ontwikkeld voor hygiënische toepassingen in de dranken- en voedingsindustrie.

 


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: