Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Direct Part Marking-codes lezen met de mobiele scanner OHV1000

De toepassing

OHV1000 handheld codelezer – dé expert voor het lezen van Direct Part Marking (DPM) codes
OHV1000 handheld codelezer – dé expert voor het lezen van Direct Part Marking (DPM) codes

Een effectieve manier om producten te identificeren in de productie en logistieke omgevingen is hen te voorzien van tweedimensionale codes, zoals Data Matrix-codes. Deze codes, die op het product of werkstuk worden aangebracht via Direct Part Marking (DPM), laten u toe individuele productiefasen en -gegevens op gelijk welk moment te identificeren. Op die manier kunt u de volledige levensloop van een product volgen.

DPM-codes worden voornamelijk gebruikt in toepassingen op het vlak van mechanical engineering en in de elektronica- en automobielindustrieën. De codes worden zowel op printplaten als metalen of plastic componenten aangebracht. De meest gebruikte methodes voor het aanbrengen van codes op onderdelen zijn: lasergravering, dotpeenmarkering en inktjetmarkering.


Het doel

Het doel is zoveel mogelijk verschillende codesymbologieën en DPM-codes op betrouwbare wijze te kunnen lezen. Deze codes omvatten lange 1D-barcodes, die vaak worden gebruikt op werkbonnen in de automobielindustrie. Alle leesresultaten moeten automatisch worden geregistreerd binnen een ERP-systeem. Dit systeem wordt vervolgens gebruikt om de data verder te verwerken.

De oplossing

Dankzij zijn gepatenteerde dubbele lens en hoge resolutie van 1.2 megapixels kan de mobiele scanner OHV1000 tegelijkertijd kleine, complexe DPM-codes met een moduleafmeting tot 0,1 mm en langere, gedrukte 1D- en 2D-barcodes lezen. Doordat u de instellingen niet hoeft te wijzigen elke keer wanneer een verschillende soort code wordt geregistreerd, is de codelezer uiterst flexibel en efficiënt. Hierdoor is de OHV1000 dé ideale oplossing voor het verwerken van een verscheidenheid aan codesymbologieën.

De intuïtieve parametreersoftware "Vision Configurator" stuurt de leesresultaten automatisch naar de juiste velden in het ERP-systeem zonder nood aan enig tijdrovend programmeringswerk.


De voordelen

De mobiele scanner OHV1000 leent zich uitstekend voor een groot aantal toepassingen en garandeert betrouwbare leesprestaties. Het apparaat is makkelijk aan te passen aan individuele toepassingen en kan op eenvoudige wijze worden geïntegreerd in ERP-systemen.

Opvallende kenmerken

  • Betrouwbare verwerking van alle standaard Direct Part Marking (DPM) codes
  • Detectie van alle standaard- en 1D- en 2D-codesymbologieën
  • Eenvoudige aanpassing aan verschillende codeafmetingen dankzij dubbele lens en resolutie van 1.2 megapixels
  • Uniek parametreerhulpmiddel "Vision Configurator" maakt individuele formattering van outputstrings mogelijk om gedetecteerde data rechtstreeks naar ERP-systemen over te brengen
  • USB en RS-232 interface voor eenvoudige aansluiting
  • Programmering van volledige toepassingen rechtstreeks op de handheld via JavaScript