Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Voertuigdetectie in slagboomsystemen met ultrasone sensoren

Ultrasone sensoren sturen de werking van slagbomen

Dankzij hun compact design zijn de ultrasone sensoren van het Varikont L2 gamma ideaal voor installatie in slagboomsystemen
Dankzij hun compact design zijn de ultrasone sensoren van het Varikont L2 gamma ideaal voor installatie in slagboomsystemen

Op parkeerterreinen en in parkeergarages wordt de ingang vaak beheerd met een slagboomsysteem. De slagboom mag niet worden neergelaten wanneer er zich een voertuig onder bevindt. Ultrasone sensoren zijn ideaal voor het sturen van dergelijke processen. Zij detecteren voertuigen, ongeacht hun type of kleur, en monitoren de volledige zone onder de slagboom.

Ultrasone sensoren zijn makkelijk te monteren in de slagboombehuizing. Wanneer verschillende slagbomen dicht bij elkaar worden geïnstalleerd, moeten de ultrasone sensoren worden gesynchroniseerd of op elkaar worden afgestemd, om onderlinge storingen te vermijden.

Bij het monteren en richten van de sensoren moet men er voor zorgen dat de apparaten op voldoende afstand van de grond (indien nodig, lichtjes naar boven gericht) worden gemonteerd en dat de projectiekegel niet in contact komt met grond. Een correcte installatiehoogte is vooral van belang wanneer temperaturen schommelen naargelang het zomer of winter is, gezien de grootte van de projectiekegel toeneemt bij koudere temperaturen.

Indien nodig, moet de grootte van de projectiekegel met behulp van de parametreringssoftware worden gereduceerd. Als het slagboomsysteem zich buiten bevindt, moet een geschikte ultrasone sensor worden geselecteerd.


Veilige doorgang dankzij ultrasone sensoren

Ultrasone sensoren detecteren voertuigen onder slagbomen op betrouwbare wijze en onafhankelijk van hun kleur. Deze beveiliging vermijdt schade aan het voertuig door te verhinderen dat de slagboom wordt neergelaten wanneer er zich een voertuig onder bevindt.

Dankzij de projectiekegel en diens meetbereik kunnen ook kleinere voorwerpen of niet-vlakke voertuigonderdelen zoals aanhangwagens, fietsenrekken en motorrijders op betrouwbare wijze worden gedetecteerd.Ultrasone sensoren detecteren voertuigen, ongeacht hun type of kleur, en monitoren de volledige zone onder de slagboom

Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Eenvoudig beheer van slagboomsystemen
  • Betrouwbare voertuigdetectie
  • Schadevermijding
  • Eenvoudige montage in slagboombehuizing
  • Robuuste sensoren met lange levensduur

Nu beschikbaar: Technology Guide Ultrasonic Sensors