Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Industrieel RFID-systeem bestuurt elektrische monorailsystemen in automobielfabrieken op veilige en efficiënte wijze

Pepperl+Fuchs beschikt over meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van industriële RFID-toepassingen
Pepperl+Fuchs beschikt over meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van industriële RFID-toepassingen

Toepassing
Elektrische monorailsystemen worden vaak gebruikt om grote voorwerpen binnen een fabriek te verplaatsen, waarbij men onmiddellijk aan autofabrieken gaat denken. Omdat monorailsystemen aan het plafond bevestigd worden, blijft het vloeroppervlak beschikbaar voor andere installaties of materiaal, waardoor een compacte en ordelijke montageruimte kan worden gecreëerd. Monorailsystemen bieden het bijkomend voordeel dat voorwerpen op de juiste hoogte worden getransporteerd, wat met de werknemer in gedachten genomen tot een verbeterde ergonomie en productiviteit leidt.

Doel
Producten moeten automatisch geïdentificeerd kunnen worden wanneer zij verschillende werkzones bereiken, zodat het productieproces op efficiënte en nauwkeurige wijze beheerd kan worden.

Vereisten
In elke zone worden leeskoppen gemonteerd, die met het overkoepelend beheersnetwerk worden verbonden. Het volledige RFID-systeem moet in staat zijn om te functioneren in zeer veeleisende industriële toepassingen waar elektromagnetische storingen te verwachten zijn.

Klantvoordeel
In tegenstelling tot een proces dat werkt op basis van “gedrukte werkbriefjes”, die door de operators moeten worden gelezen, wordt de relevante productie-informatie met een RFID-systeem automatisch verkregen. RFID-tags zijn uiterst robuust, waardoor ze jarenlang meegaan, en laten toe dat procesinformatie zo nodig kan worden veranderd; twee belangrijke voordelen, vooral in vergelijking met een barcodesysteem.Lees-/schrijfkoppen en tags (informatiedragers) kunnen rechtstreeks op metaal worden aangebracht

Het proces in een notendop

Om een maximale flexibiliteit van het proces te garanderen, moet de informatie op de RFID-tags "on-the-fly" (onmiddellijk en automatisch) kunnen worden gelezen. Dit betekent dat de breedte van de leeszone groot genoeg moet zijn en/of dat de toegangssnelheid tot de informatie op de tag adequaat moet zijn, zodat grote hoeveelheden informatie onmiddellijk van de tag verkregen kunnen worden zodra de monorail een nieuwe werkzone bereikt.

Leeskoppen worden in veel gevallen op metalen onderdelen gemonteerd. Tags, daarentegen, worden vaak vlak in de metalen draagstructuur van de monorailinstallatie aangebracht, zodat zij er niet bovenuit steken. Dit vereist dat de leeskoppen in metaalhoudende omgevingen moeten kunnen functioneren en, op gelijkaardige wijze, dat de RFID-tags solide genoeg moeten zijn wanneer zij vlak in de metalen draagstructuur zijn aangebracht; eenvoudige tags uit bladmetaal voldoen hier niet.

Monorailsystemen zijn gewoonlijk voorzien van krachtige elektrische motoren die omvangrijke elektromagnetische velden creëren en het RFID-systeem moet in staat zijn om in dergelijke ongunstige omstandigheden op betrouwbare wijze te blijven functioneren. Dankzij zijn industrieel design is de IDENTControl van Pepperl+Fuchs uiterst geschikt voor dergelijke toepassingen. Onder de voornaamste designkenmerken citeren we: afgeschermde kabels, die ons uniek “EMC-afschermingsconcept” staven, leeskoppen met een aarding met een lage weerstand en het gebruik van behuizingen uit gegoten metaal voor de interface-controllers.

Over het algemeen bedraagt de snelheid van een monorail minder dan 1 m/s (~ 200 ft/min), wat het lezen van de leesbare informatie op een tag in de meeste gevallen mogelijk maakt. Wanneer grote hoeveelheden gebruikersinformatie moeten worden gedemoduleerd en gedecodeerd, moet men echter ook rekening houden met de toegangssnelheid van de tag en grootte van het leesveld. Laat ons u helpen de juiste oplossing te vinden.

RFID verbetert productieprocessen door transportpaden te optimaliseren. RFID verhoogt de betrouwbaarheid van gegevens door manuele gegevensverwerkingsprocedures te elimineren en stimuleert doorlooptijden door gegevens “on-the-fly” te vergaren, zodra de informatiedrager een werkzone binnenkomt.


Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Automatische verwijdering van beschadigde producten
  • Voortdurende lokalisatie van alle geproduceerde producten
  • Robuuste en beschrijfbare tags voor een duurzame oplossing