Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Signal Conditioner: Als u een signaal nodig heeft van hoge kwaliteit...

Signal conditioning zet veldsignalen om in standaardsignalen

Signal conditioners guarantee a high signal quality
Signal conditioners garanderen een hoge signaalkwaliteit

Signal conditioners isoleren fieldsignalen galvanisch om uw controlesysteem te beschermen tegen storingen en aardingslussen. Het marktaanbod van vandaag gaat echter verder: de omzetting van signalen van veldinstrumenten naar standaardsignalen (1…5 V, 4…20 mA, etc.) is evenzeer een standaard als de verschillende opties die beschikbaar zijn bij de Pepperl+Fuchs signal conditioners om signalen vooraf te bewerken.

De signal conditioners worden in veilige zones geïnstalleerd en bevatten alle voordelen van het K-System -zoals de bedradingbesparende power rail- een standaard montagerail met inzetstuk.

Vertrouw op signal conditioning als u:

  • Signalen correct wilt overbrengen
  • Signalen wilt omzetten in standaard instrumentsignalen
  • Signalen vooraf wilt bewerken

Dankzij vele jaren onderzoek en ontwikkeling bij onze klanten, is er nu een breed gamma aan signal conditioners beschikbaar op de markt. Ze zijn allemaal gebaseerd op het principe van galvanische isolatie, maar kunnen afhankelijk van de toepassing uitgerust worden met bijkomende functies. Deze diversiteit heeft zijn waarde reeds bewezen in de praktijk, zoals bijvoorbeeld de K-Systeemmodule.

Alle signal conditioners bevatten volgende opties door hun galvanische isolatie:

  • Bescherming van de meet- en controlesignalen tegen afwijkingen
  • Frequentiestoringen filteren aan de veldkant
  • Ontwijken van stroomcompensatie, wat zich kan voordoen als vermogens zijn gewijzigd als er bijvoorbeeld toegangskaarten in het controlesysteem zijn uitgewisseld.

Vaak moeten signalen versterkt worden. Pepperl+Fuchs biedt signal conditioners aan met een signaalverdeelfunctie om input signalen te verdubbelen. De signalen kunnen op zichzelf gebruikt worden door meer dan één systeem tegelijkertijd. Dit laat u toe om meer dan één controlesysteem in serieschakeling te verbinden zonder het risico te lopen dat alle systemen uitvallen. Als u twee afhankelijke output signalen uitzendt, betekent dit overigens dat u twee belastingen in serie met elkaar verbindt. Dit sluit het risico uit van een elektrische overbelasting.

Daarnaast zijn signal conditioners van Pepperl+Fuch beschikbaar met meer functies:

  • Signaallinearisatie
  • Signaalaanpassing, bijvoorbeeld het omzetten van een signaal piekwaarde naar een standaardsignaal
  • Trip value of slip monitoring

Met onze signal conditioners optimaliseert u uw procescontrole en verhoogt u uw productiebeschikbaarheid. Contacteer ons gewoon!