Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

RFID in verspanende bewerkingen

De eenduidige toewijzing van werkstuk en boorinzet voorkomt bewerkingsfouten en dure afkeur

De verspanende bewerkingen zijn tegenwoordig gebaseerd op CNC-geprogrammeerde, volautomatische machines, waarmee vaak dure eindproducten worden gefabriceerd. Daarom is het beslist noodzakelijk om er voorafgaand aan een bewerking voor te zorgen dat het werkstuk met het juiste gereedschap en volgens het juiste programma wordt bewerkt.


RFID voor boorkopbewaking aan de gereedschapsmachine
RFID voor boorkopbewaking aan de gereedschapsmachine

De eenduidige toewijzing van werkstuk en boorinzet vindt aan de ene kant plaats met een transponder in de werkstukdrager, die vast aan het werkstuk is gekoppeld, alsook aan de andere kant met een transponder in de gereedschapskop, die vast wordt toegekend aan het ingespande gereedschap. Op deze manier kan een eenduidige en betrouwbare toekenning van werkstuk, gereedschap en het bewerkingsproces worden gegarandeerd.


Betrouwbare selectie van het juiste gereedschap met RFID
Betrouwbare selectie van het juiste gereedschap met RFID

De besturing moet plaatsvinden op basis van de RFID-gegevens die de aannemelijkheid van het bewerkingsproces controleren. Hiermee kan een nagenoeg uitvalvrije, ononderbroken productie met hoge doorloopsnelheid worden gegarandeerd.

Bijzonder geschikt hiervoor zijn de verwerkingseenheid IDENTControl Compact samen met kleine, geschikt om in metaal in te bouwen leeskoppen en transponders met ferrietkern, omdat deze ruimtebesparend kunnen worden ingebouwd. Zo wordt een betrouwbare werking ook onder zware omgevingscondities gegarandeerd.

De IDENTControl Compact voldoet aan de hoogste eisen van de gereedschapsmachinebouw: robuust, betrouwbaar en door de veldbus-interfaces wereldwijd toepasbaar in alle besturingssystemen.