Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

LB Remote I/O-veldeenheden, ontworpen voor gebruik in Zone 2, Class I/Div. 2 explosiegevaarlijke omgevingen. Ze zijn voorzien van een montagebord dat alle Remote I/O-componenten (I/O-modules, power supply, communicatie-eenheden) bevat. Het montagebord ondersteunt alle standaard veldbusprotocollen:

  • PROFIBUS DP/DP-V1
  • MODBUS RTU
  • MODBUS TCP
  • FOUNDATION Fieldbus H1

De duurzame behuizing van de schakelkasten is vervaardigd uit glasvezelversterkt polyester of elektrolytisch gepolijst roestvrij staal en zorgt voor een betrouwbare bescherming van alle elektrische componenten tegen uitdagende omgevingsomstandigheden.

De behuizing in polyester is zeer licht en beschikt over een hoge corrosiebestendigheid, terwijl de oppervlakteweerstand elektrostatische opladingen vermijdt. Schakelkasten vervaardigd uit elektrolytisch gepolijst RVS (316L) hebben een hoge corrosie- en schokbestendigheid en zijn goed bestand tegen uiteenlopende temperaturen. Beide behuizingstypes voldoen aan de eisen van beschermingsklasse IP66. Een ingebouwde flens vermijdt waterinsijpeling via de dichting, die uit één stuk bestaat.

De grootste LB-veldeenheid is vervaardigd uit RVS 316L en beschikt over 46 slots voor I/O-modules in een behuizing die 800 x 800 x 300 mm meet. Veldbus en netvoeding zijn redundant aangelegd. De eenheid is geschikt voor gebruik in een temperatuurbereik van -20 °C tot +55 °C.

Ervaren projectingenieurs in onze Solution Engineering Centers (SEC) staan klaar om je te helpen bij de samenstelling van je op maat gemaakte Remote I/O-oplossing. Van initiële projectevaluatie tot uiteindelijke oplevering en certificatie: Remote I/O-schakelkasten worden afgeleverd met volledige certificering, documentatie en klaar voor indienstname.


PROFINET-gateway

De nieuwe Zone 2-, Class I/Div. 2-gecertificeerde Remote I/O PROFINET-gateway van Pepperl+Fuchs maakt de weg vrij voor Industrie 4.0-toepassingen in procesindustrieën.