Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Compacte Power Hubs

Vier of acht segmenten / ruimtebesparend in de kast

Redundante Power Hub voor acht segmenten.
Redundante Power Hub voor acht segmenten.

De Compacte Power Hub is een modulaire voeding die bestaat uit een moederbord voor DIN-rail montage en individuele voedingsmodules. Moederborden voorzien van de volgende selecteerbare uitvoeringen:

  • Vier of acht segmenten
  • Enkelvoudige of redundante voedingsmodules per segment
  • Veer- of schroefaansluitklemmen, altijd met klemschroeven
  • DCS-verbindingen via specifieke connectoren of op-maat-gemaakte kabels
  • Aardingstaaf voor de eenvoudige aansluiting van de afscherming

Uitgangstroom per segment bedraagt 30V/500 mA. Deze redundante voeding beschikt over een ultracompact design met lage warmtedissipatie. De Compacte Power Hub is dé beste keuze voor gelijk welk project, vooral wanneer gewicht of ruimte in de besturingskast bepalende factoren voor succes zijn.

Compacte Power Hubs zijn gecertificeerd voor gebruik in gevaarlijke zones van het type Zone 2 of Divisie 2. De keuze uit voedingsmodules van verschillende klassen in combinatie met geschikte segmentkoppelingen laat alle standaard methodes voor ontstekingsbeveiliging toe aan de zijde van de veldapparatuur, door gebruik te maken van het High-Power Trunk-concept. Het gaat hier om hittebestendige (Ex d) en intrinsiekveilige (Ex ia, Ex ib of Ex ic) behuizingen in overeenstemming met FISCO/Entity voor gebruik in gelijk welk type van gevaarlijke zone.


Veerdrukaansluiting met klemschroeven: eenvoudige installatie, permanente verbinding.
Veerdrukaansluiting met klemschroeven: eenvoudige installatie, permanente verbinding.

De Compacte Power Hub beschikt over symmetrische impedantie voor een optimale signaalkwaliteit. De impedantieopbouw is gebaseerd op passieve componenten alleen, wat een lage warmte-emissie en lange levensduur garandeert.

Het moederbord werd ontworpen voor DIN-rail montage en verticale installatie van kabelgoten voor een efficiënte bekabeling. Alle modules kunnen zonder gereedschap op het moederbord worden vastgeklikt. In redundante configuratie kunnen de voedingmodules worden vervangen zonder onderbreking van de stroomvoorziening of communicatie.

De optionele Advanced Diagnostic Module maakt een eenvoudige bewaking van vele kwaliteitsindicators van de fysieke laag van de veldbus mogelijk. Dit zorgt voor een snellere ingebruikname van de installatie, een betere betrouwbaarheid van de segmenten en een meer efficiënte foutverhelping.


Simplex Power Hub voor vier segmenten met hostsysteemstekker.
Simplex Power Hub voor vier segmenten met hostsysteemstekker.
Simplex Power Hub voor vier segmenten met hostsysteemstekker. Kant-en-klare kabels zorgen voor verbinding met Invensys FBM 228 en Honeywell C-serie systemen. Andere kabels worden op aanvraag gemaakt. Modules kunnen worden vervangen zonder gereedschap.