Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Vier of acht segmenten / ruimtebesparend in de kast

Redundante Power Hub voor acht segmenten.
Redundante Power Hub voor acht segmenten.

De Compact Power Hub is een modulaire power supply die bestaat uit een moederbord voor DIN-railmontage en individuele voedingsmodules. Moederborden zijn verkrijgbaar met de volgende, optionele features:

  • Vier of acht segmenten
  • Enkelvoudige of redundante voedingsmodules per segment
  • Veer- of schroefaansluitklemmen, altijd met klemschroeven
  • DCS-verbindingen via specifieke connectoren of op maat gemaakte kabels
  • Aardingstaaf voor de eenvoudige aansluiting van de afscherming

Uitgangsstroom per segment bedraagt max. 30V/ 500 mA. Deze redundante voeding beschikt over een ultracompact ontwerp met lage warmtedissipatie. De Compact Power Hub is de ideale keuze voor gelijk welk project, vooral die waarbij gewicht of kastruimte fundamentele succesfactoren zijn.

Compact Power Hubs zijn goedgekeurd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen geclassificeerd als Zone 2 of Division 2. Een keuze uit voedingsmodules met een verschillend vermogen in combinatie met geschikte apparaatkoppelingen laat alle standaardmethodes voor ontstekingsbeveiliging toe aan de zijde van het veldtoestel, door gebruik te maken van het high-power trunk-concept. Het zijn drukvaste (Ex d) en intrinsiekveilige (Ex ia, Ex ib of Ex ic) behuizingen in overeenstemming met FISCO/Entity voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

 


Schroefaansluitingen met klemschroeven: eenvoudige installatie, permanente verbinding.
Schroefaansluitingen met klemschroeven: eenvoudige installatie, permanente verbinding.

De Compact Power Hub beschikt over symmetrische impedantie voor een optimale signaalkwaliteit. De impedantieopbouw is enkel gebaseerd op passieve componenten, wat een lage warmtestraling en lange levensduur garandeert.

Het moederbord werd ontworpen voor montage op DIN-rail en verticale installatie van kabelgoten voor een efficiënte bedrading. Alle modules kunnen zonder gereedschap op het moederbord worden vastgeklikt. In redundante configuratie kunnen de voedingsmodules worden vervangen zonder onderbreking van de stroomvoeding of communicatie.

De optionele Advanced Diagnostic Module zorgt voor een eenvoudige controle van verschillende kwaliteitsindicatoren van de physical layer van PROFIBUS PA. Dit leidt tot een snellere indienstname van bedrijfsinstallaties, een grotere betrouwbaarheid van de veldbussegmenten, én een efficiëntere foutopsporing.


Simplex Power Hub voor vier segmenten met hostsysteemstekker.
Simplex Power Hub voor vier segmenten met hostsysteemstekker.
Simplex Power Hub voor vier segmenten met hostsysteemstekker. Voorgefabriceerde kabels zorgen voor een verbinding met systemen van Invensys FBM 228 en Honeywell C-Serie. Andere kabels worden op aanvraag vervaardigd. Modules laten zich eenvoudig zonder gereedschap vervangen.