Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +31 73 750 71 07
Fax +31 73 644 47 49
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +31 73 750 71 07
Fax +31 73 644 47 49

Draadloze oplossingen


WirelessHART-netwerken voor procesautomatisering

Draadloze communicatie wint gestaag terrein in automatiseringstoepassingen. Bij procesautomatisering is het niet de hoeveelheid data die problemen stelt, maar de te overbruggen afstanden. Wanneer de installatiearchitectuur geen conventionele bedrading (meer) toelaat, is het persoonlijk optekenen van de meetwaarden vaak het enige tijdrovende en dure alternatief.

WirelessHART vertegenwoordigt een kosteneffectieve oplossing. Meetwaarden worden op regelmatige basis ter beschikking gesteld, wat leidt tot een verbeterde kwaliteit en zuinigere werking van procesinstallaties.

In een netwerk op basis van WirelessHART werkt elk deelnemend apparaat tegelijkertijd als signaalbron en signaalversterker. Dankzij de gespreide verzending van de individuele signalen over het volledige netwerk behoort een uitgestrekte werkstructuur tot de mogelijkheden.

WirelessHART-producten van Pepperl+Fuchs

Pepperl+Fuchs beschikt over verscheidene modules om sensoren via een draadloos netwerk met een besturingssysteem of Asset Management System te verbinden. Deze WirelessHART-producten ondersteunen de installatie van veldapparatuur van verschillende producenten zonder nood aan bijkomend bedradingswerk en -kosten. Een betrouwbare, storingsvrije communicatie wordt tot stand gebracht met behulp van de onderstaande componenten.