Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

FB Remote I/O-schakelkasten voor gebruik in Zone 1 zijn voorzien van een montagebord voor de montage van Remote I/O-componenten (I/O-modules, voeding, communicatiemodule/gateway) en zijn ideaal voor zware industriële toepassingen in explosiegevaarlijke omgevingen. Het montagebord is compatibel met communicatiemodules/gateways voor alle standaard veldbustypes (PROFIBUS DP/DP-V1, MODBUS RTU, MODBUS TCP, FOUNDATION Fieldbus H1).

De behuizingen beschermen de elektronische componenten tegen uitdagende omgevingsomstandigheden. Als behuizingsmateriaal kan men kiezen uit glasvezelversterkt polyester (GRP) of elektrolytisch gepolijst roestvrij staal. Oplossingen vervaardigd uit lichtgewicht glasvezelversterkt polyester bieden een hoge corrosieweerstand, terwijl het oppervlak elektrostatische opladingen vermijdt.

Behuizingen uit elektrolytisch gepolijst roestvrij staal (316L) beschikken over een hoge corrosieweerstand, zijn bestand tegen schokken en stoten en kunnen het hoofd bieden aan zeer uiteenlopende temperaturen. Beide behuizingstypes voldoen aan de eisen van beschermingsklasse IP66. Een ingebouwde flens vermijdt waterinsijpeling via de dichting, die uit één stuk bestaat.

De grootste FB-schakelkast is vervaardigd uit RVS 316L en beschikt over ingangen voor 24 dubbele of 48 enkelvoudige I/O-modules in een behuizing die 800 x 1000 x 300 mm meet. Ze is geschikt voor gebruik binnen een temperatuurbereik van -20 °C tot +40 °C (afhankelijk van de elektrische voeding) en een spanning van 24V DC/115V AC/230V AC.

Ervaren projectingenieurs in onze Solution Engineering Centers (SEC) kunnen je helpen bij de samenstelling van je op maat gemaakte Remote I/O-oplossing. Van initiële projectevaluatie tot uiteindelijke oplevering en certificatie: Remote I/O-schakelkasten worden afgeleverd met volledige certificering, documentatie en klaar voor indienstname.