Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Voor de verwerking van ingangssignalen van binaire sensoren of mechanische contacten van veldapparatuur biedt Pepperl+Fuchs uiterst betrouwbare, digitale ingangsmodules voor gebruik in Zone 2, Class I/Div. 2 explosiegevaarlijke omgevingen. Als onderdeel van onze LB Remote I/O-oplossingen beschikken deze modules over Ex i-ingangen en zijn ze ideaal voor de aansluiting van NAMUR-naderingsschakelaars, opto-couplers of spanningsvrije contacten.

Een mechanisch contact of schakelaar kan ook worden gebruikt met een galvanische scheiding en wordt gemonteerd met parallelle of seriële weerstanden om de werking van een NAMUR-initiator te simuleren.

Digitale ingangsmodules voor LB Remote I/O-systemen zijn beschikbaar in de volgende versies:

  • 2- en 3-kanaalsversies beantwoorden aan de vereisten van gebruikers die een 1-op-1 structuur van hun installatie wensen gecombineerd met een eenvoudige indienstname.
  • 8-kanaalsversies garanderen het optimaal gebruik van montageborden gebruikt voor module-aansluiting en laten compacte Remote I/O-oplossingen met een groot aantal kanalen toe.

De modules ondersteunen kabelbreuk- en kortsluitingsdetectie. Galvanische scheiding isoleert de ingangen van bus en voeding. Daarnaast zijn de modules hot-swappable, wat een snelle en eenvoudige modulevervanging zonder tijdrovende stilstanden toelaat.


PROFINET-gateway

De nieuwe Zone 2-, Class I/Div. 2-gecertificeerde Remote I/O PROFINET-gateway van Pepperl+Fuchs maakt de weg vrij voor Industrie 4.0-toepassingen in procesindustrieën.