Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Leeskoppen:

Het ultraprecieze positiecodeersysteem wordt gebruikt bij de automatisering van transportsystemen waar shuttles en skids exact gepositioneerd moeten worden. Het WCS kan worden ingezet in een waaier van toepassingen, zoals bijv. diegene waar de coderail wordt onderbroken door rijbaan-/positiewijzigingen of in toepassingen met bochten of cirkelvormige routes.

De leeskoppen beschikken over een inwendige lichtintensiteitsmeter zodat ze zelfs in moeilijke omgevingsomstandigheden of bij vervuiling steeds in staat zijn positiewaarden op betrouwbare wijze te bepalen. RS-485-, SSI-, CANopen-, PROFINET-, EtherCAT- of EtherNet/IP-interfaces kunnen worden ingezet om gegevens naar de controller door te sturen.

 

WCS Outdoor:

Deze leeskop met beschermende behuizing werd speciaal ontwikkeld voor toepassingen in zeer uitdagende omgevingen. Zijn robuuste behuizing met IP69-bescherming zorgt voor een leeskop die bestand is tegen stof, vocht en trillingen. Dit betekent dat hij ook kan worden ingezet in omgevingen met hogedrukreinigers of waar het WCS in contact komt met vloeistoffen zoals zout water, zuren of alkaliën.

Eventuele defecten aan de WCS-leeskop kunnen makkelijk worden verholpen dankzij de status-LED’s en het scherm, die beide duidelijk zichtbaar zijn dankzij de doorzichtige behuizing. Als het systeem in een krappe ruimte moet worden geïnstalleerd, bieden flexibele aansluitopties een welkome oplossing (connectoren kunnen op drie verschillende plaatsen worden aangebracht).

 

WCS Display:

Een display met 7 segmenten werd in de leeskop geïntegreerd. Dit betekent dat het display makkelijk 180° kan worden gedraaid en dat gegevens steeds duidelijk leesbaar zijn, ongeacht of het systeem hangt of staat. . Systeemset-up en probleemverhelping werden eveneens vereenvoudigd. Het display kan actuele positiewaarden en diagnostiekinformatie weergeven, en kan de aandacht van gebruikers vestigen op vuile of beschadigde segmenten van de coderail.

 

WCS Extended:

Als een bepaalde toepassing een zeer groot meetbereik vereist, zorgt de WCS Extended ervoor dat een afstandtot 629 m kan worden overbrugd. Montage en integratie van de twee standaard coderailsegmenten zijn flexibel. De leeskop met uitgebreid leesbereik kan de grotere afstand verwerken zonder bijkomende programmering.

 

WCS Heating:

Een ingebouwd verwarmingselement laat een uitgebreid temperatuurbereik toe. Eveneens beschikbaar in de Outdoor-versie, laat dit toe de systemen in te zetten bij temperaturen zo laag als -40 °C. De combinatie van het ingebouwde verwarmingselement in de leeskop en het gladde behuizingsoppervlak garanderen dit. Indienstname in ijs en sneeuw is eveneens mogelijk en beschermt tegen het risico op condensatie (snelle temperatuurschommelingen tussen koud en warm).

 

WCS Speed:

De WCS3B-leeskop met snelheidsindicatie gebruikt een bijkomende schakeluitgang om aan te geven dat een snelheidsgrens werd overschreden.


Safety Guaranteed


Special Options