Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Olietankers, FPSO-vaartuigen en LNG-schepen

Olietankers, FPSO-vaartuigen en LNG-schepen gebruiken Pepperl+Fuchs’ producten
Olietankers, FPSO-vaartuigen en LNG-schepen gebruiken Pepperl+Fuchs’ producten

FPSO
Een „Floating Production, Storage & Offloading vessel” (FPSO) is een drijvend tanksysteem met opslag- en productiecapaciteit gebruikt in de offshore olie- en gasindustrie. FPSO’s werden ontwikkeld om olie of gas van (een) nabijgelegen boorplatform(en) te behandelen en op te slaan totdat de olie of het gas op klaarstaande shuttletankers kan worden overgeladen of via een pijpleiding kan worden verstuurd. Een „Floating Storage and offloading Unit” (FSU) is een vereenvoudigde FPSO zonder productiecapaciteit.

LNG-tanker
Het vervoer van aardgas via pijpleiding vanuit verafgelegen opslagfaciliteiten kan soms moeilijk en duur zijn. Daarom wordt het gas vloeibaar gemaakt door het af te koelen tot 162 °C onder nul. Het resultaat van dit proces is LNG (Liquefied Natural Gas).
LNG wordt in deze staat vervoerd met behulp van speciale gastankers, ook LNG-tankers genoemd. Bij aankomst in speciale LNG-terminals wordt het vloeibare gas weer verdampt en via een leidingnetwerk aan de consument geleverd.

Pepperl+Fuchs’ intrinsiekveilige interfaceproducten zorgen bij deze en andere mariene toepassingen voor de verbinding tussen de meetapparatuur in het veld en de controlekamer. Het scala van producten omvat alle technologieplatformen:

  • Galvanische scheidingen, signaalconditioners, zener barriers
  • Remote I/O-systemen
  • Veldbusinfrastructuur

De componenten kunnen kant-en-klaar in roestvrijstalen behuizingen worden geleverd en vooraf van de gepaste bedrading worden voorzien.