Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Procesvisualisering met Remote Monitors in farmaceutische cleanrooms

Toepassing

De productie van vaccins in de farmaceutische industrie stelt strenge hygiënenormen voor zowel personeel als productiefaciliteiten. Als onderdeel van de kwaliteitsborging in deze sector stellen verschillende organisaties, zoals het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), de Amerikaanse Voedsel- en Geneesmiddelenadministratie (FDA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Good Manufacturing Practice (GMP) richtlijnen op voor de landen die onder hun bevoegdheid ressorteren en waaraan alle bedrijven in die landen moeten voldoen. De hier beschreven API (Active Pharmaceutical Ingredient)-toepassing komt uit een biofarmaceutisch bedrijf met klasse B en C cleanrooms. Het bedrijf gebruikt twee besturingsprogramma’s in de productiefaciliteit: een Manufacturing Execution System (MES) en een Distributed Control System (DCS).

Doel

Voor het volgen en sturen van de productieprocessen heeft het bedrijf operatorstations nodig die in de eigenlijke productieruimte kunnen worden geïnstalleerd. Om aan de GMP-normen te voldoen, moeten deze werkstations bestand zijn tegen chemicaliën en reinigingsproducten en moet hun oppervlak makkelijk kunnen worden schoongemaakt. Wegens plaatsgebrek in de productiefaciliteit zou elk van de 30 werkstations in de productieruimte in staat moeten zijn om beide systemen (DCS en MES) op éénzelfde Remote Monitor weer te geven.


Oplossing

De roestvrijstalen behuizing werd ontworpen om reiniging te vereenvoudigen
De roestvrijstalen behuizing werd ontworpen om reiniging te vereenvoudigen

De VisuNet GMP-operatorstations van Pepperl+Fuchs werden speciaal ontworpen voor GMP-toepassingen en lenen zich perfect voor de vereisten van visualiseringssystemen in de farmaceutische industrie. De smalle, roestvrijstalen behuizing werd ontworpen om het reinigingsproces te vereenvoudigen, zonder openingen of randen waarin zich vocht of vloeistoffen kunnen opbouwen. De roestvrijstalen behuizing beschikt over een oppervlaktehardheid van 0.8 μm. Alle materialen worden grondig getest op hun weerstand tegen een brede waaier van chemicaliën en reinigingsproducten. Om twee systemen via één VisuNet Remote Monitor te kunnen sturen, werd een nieuwe firmwarefunctie, MSS (Multiple Simultaneous Sources) ontwikkeld. Door een bepaalde toetsencombinatie in te drukken, garandeert dit feature een snelle toegang tot en duidelijke schermweergave van de twee toepassingen afkomstig van verschillende servers.DCS en MES zijn snel toegankelijk via één enkele Remote Monitor.

Voordelen

Door Pepperl+Fuchs te kiezen, geniet het farmaceutisch bedrijf van een volledige, GMP-conforme oplossing afkomstig van één enkele leverancier. De op maat gemaakte MSS-software maakt het mogelijk voor de klant om zowel het DCS- als het MES-systeem via één VisuNet Remote Monitor te sturen, waardoor waardevolle plaats in de productieruimte wordt bespaard. Andere klantspecifieke aanpassingen, zoals een bijkomende steun voor de aansluiting van een RFID-barcodescanner of een landspecifiek toetsenbord, kunnen eenvoudig worden uitgevoerd dankzij het modulaire concept van de VisuNet GMP. Naast besturing in de productiezones kunnen Remote Monitors ook vanop afstand via het netwerk worden beheerd met de VisuNet Control Center software.


Overzicht

  • Procescontrole en -sturing met de VisuNet GMP in klasse B en C ruimtes
  • Modulair concept van de VisuNet GMP laat een klantgericht design toe
  • Procesmanagement vanop afstand via netwerk dankzij VisuNet Control Center software
  • Volledige oplossing van één enkele leverancier

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: