Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Draadloos genetwerkte tankenparken


Niveaumeting wordt op doeltreffende wijze geïntegreerd in het procesbesturingssysteem.

Toepassing

Een petrochemisch tankenpark met 23 opslagtanks is via een standaard bedrading met het besturingssysteem verbonden. Het doel is om de tanks nu van bijkomende niveaumetingstechnieken te voorzien. Nieuwe explosiebestendige sensoren hebben een 4- 20 mA interface of HART-interface. Bijkomende meetpunten zullen met het centrale procesbesturingssysteem worden verbonden. Sensorverbinding met behulp van kabels wordt wegens de hoge kost niet overwogen.


Doel

Niveaumetingen zouden in het overkoepelend besturingssysteem van het tankenpark moeten worden opgenomen. Op deze manier zou men onmiddellijk toegang tot de meetresultaten en diagnostische informatie moeten krijgen. Het sensornetwerk zou een eenvoudige introductie van bijkomende veldapparatuur moeten toelaten, met het oog op toekomstige, kostenefficiënte netwerkuitbreidingen. Een draadloze oplossing op basis van batterijen dient te worden vermeden.


Oplossing

De BULLET wordt draadloos geïntegreerd in het bestaande netwerk.
De BULLET wordt draadloos geïntegreerd in het bestaande netwerk.

De BULLET WirelessHART-adaptor voldoet aan deze vereisten en kan in de bestaande stroomlus worden geïntegreerd of kan zichzelf voorzien van een 24V-stroomvoeding. De adaptor, die ofwel in Ex d- of in Ex i-toepassingen kan worden ingezet, maakt het mogelijk voor niveausensoren en andere veldtoestellen met 4- 20 mA uitgangen of HART-interface om draadloos met een overkoepelend besturingsniveau te communiceren. Bij HART-veldtoestellen maakt de multidrop-functionaliteit van de adaptor het mogelijk om data van een totaal van acht veldtoestellen te vergaren.


Voordelen

WirelessHART-adaptors laten toe om op gebruiksvriendelijke en kostenefficiënte wijze draadloze netwerkstructuren te ontwerpen. WirelessHART-adaptors worden conform de strengste mechanische en milieuvereisten geconfigureerd. De recent geïntegreerde sensoren in het tankenpark beschikken over een permanente, veilige en draadloze verbinding met de controlekamer. Procesgegevens en waterniveaus worden ononderbroken gemonitord en diagnostische informatie is continu beschikbaar voor het monitoren van de werking en preventief onderhoud.


Overzicht

  • WirelessHART-adaptors met lus- of netvoeding
  • Installatie van instrumenten achteraf: Het tankenpark draadloos netwerken
  • Doeltreffende en toekomstbestendige integratie in een centraal procesbesturingssysteem
  • Multidrop-feature laat aansluiting van max. acht HART-veldtoestellen toe

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

BULLET WirelessHART-adaptor

De BULLET is de enige WirelessHART-adaptor op de markt met een explosieveilige Ex d-behuizing. Sluit de BULLET eenvoudig op je veldtoestel aan en zorg voor een efficiënte, draadloze signaaloverdracht.