Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Verbindingstechniek voor roboticatoepassingen

Toepassing

Robots worden vandaag de dag ingezet in vrijwel alle industriële sectoren waar werk te moeilijk, gevaarlijk of schadelijk is voor mensen. Tijdens zijn levensduur voert elke robot miljoenen herhalingstaken uit en verzet deze de zwaarste ladingen. Steeds ingewikkeldere productielijnen verhogen de complexiteit van de bewegingsopeenvolging voor individuele robots, wat resulteert in extreme buig- en rotatiebewegingen. Deze bewegingen verhogen de gestelde vereisten aan de verbindingstechniek die de robot aandrijft en ervoor zorgt dat data op betrouwbare wijze worden overgedragen.


Doel

De correcte werking van elke, afzonderlijke component is van fundamenteel belang in productieprocessen met een hoge mate van automatisering. Een betrouwbare voeding en foutloze dataoverdracht spelen hierbij een belangrijke rol. De gebruikte verbindingstechniek moet worden ontworpen om aan de specifieke vereisten van de roboticatoepassing te voldoen. Ze moet in staat zijn om extreme mechanische stress te weerstaan en moet vaak bestand zijn tegen hoge temperaturen, oliën en chemicaliën. De verbindingstechniek moet worden aangepast aan de vaak beperkte ruimte en de specifieke eigenschappen van de toepassing. Maatwerk is van essentieel belang.


Oplossing

Pepperl+Fuchs biedt een speciaal aangepaste verbindingstechniekportfolio voor roboticatoepassingen.
Pepperl+Fuchs biedt een speciaal aangepaste verbindingstechniekportfolio voor roboticatoepassingen.

Het speciaal aangepaste verbindingstechniekportfolio voor roboticatoepassingen biedt zeer flexibele kabels voor gebruik in kabelrupsen of torsietoepassingen. Er worden duurzame PUR-R-kabels gebruikt die temperaturen van -25 °C tot +80 °C kunnen weerstaan. In kabelrupsen gaat de oplossing minstens tien miljoen cycli mee en is deze bestand tegen meer dan tien miljoen wendingen van ± 360° per meter. Deze kabels kunnen op maat worden gemaakt en zijn beschikbaar met een beschermingsgraad tot IP69. Hun UL-goedkeuring betekent dat ze in de VS kunnen worden gebruikt.


Voordelen

De uiterst robuuste PUR-R-kabels van Pepperl+Fuchs verminderen het risico op machine- en apparaatstoringen aanzienlijk, wat de procesveiligheid verhoogt en een beperking van de bedrijfskosten op efficiënte wijze helpt realiseren.


Voordelen

  • Hoge duurzaamheid van tien miljoen cycli in kabelrupsen en in staat om verdraaiing van ± 360° per meter tien miljoen keer te weerstaan
  • UL-goedkeuring voor gebruik in de VS
  • Temperatuurbereik van -25 °C tot +80 °C
  • Halogeenvrije PUR-mantel voor extreme robuustheid
  • Beschermingsgraad tot IP69
  • Flexibiliteit dankzij maatwerk
  • Standaardlengtes altijd in voorraad