Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

BULLET WirelessHART-adaptor verhoogt flexibiliteit voor mobiele mengtanks

Toepassing

In state-of-the-art farmaceutische toepassingen zijn mobiele mengtanks een standaard onderdeel van de geneesmiddelenproductie en behandelen zij alle belangrijke procesfasen—van de vermenging tot de verwarming en koeling van de producten. Dankzij de ingebouwde menger kunnen deze mengtanks ook dienst doen als voorbereidingsvaten, materiaalbuffers of opslagtanks voor gedoseerde producten.


Doel

Omdat de mengtanks vaak worden gebruikt in beveiligde procedures die aan de hoogste veiligheidsnormen moeten voldoen, worden talrijke meetwaarden geregistreerd: de tanks zijn voorzien van industriële meettoestellen die de aandrijfsnelheid van de menger besturen en de temperatuur, druk, pH-waarde en het vulniveau van de tank detecteren. De informatie die door de sensoren wordt gegenereerd, wordt naar het procesbesturingssysteem doorgestuurd terwijl hierbij de flexibiliteit en mobiliteit van de mengtanks wordt gegarandeerd.


Oplossing

De BULLET laat een draadloze communicatie van meetwaarden toe.
De BULLET laat een draadloze communicatie van meetwaarden toe.

Gezien deze meetopnemers 4-20 mA HART-compatibel zijn, kan de informatie van het veldtoestel draadloos naar het procesbesturingssysteem worden doorgestuurd met behulp van WirelessHART-technologie: de mengtank wordt daarom voorzien van twee “BULLET”WirelessHART-adaptors. Deze BULLET’s sturen de data van het veldtoestel naar een WirelessHART-gateway die het op zijn beurt naar het besturingssysteem doorstuurt.

Zowel BULLET-adaptors als veldtoestellen kunnen rechtstreeks worden gevoed van de bestaande energiebron die de menger aandrijft. Terwijl één BULLET-adaptor het 4-20 mA signaal van de menger doorstuurt, worden de HART-signalen die de temperatuur, druk, pH-waarde en het vulniveau aangeven, doorgestuurd naar het besturingssysteem door een tweede BULLET in multidrop-modus.


Voordeel

Omdat er geen conventionele bedrading nodig is om de procesdata naar het besturingssysteem door te sturen, helpen mobiele mengtanks geld uitsparen. Het systeem vereist bovendien geen batterijen, zodat gebruikers geen toezicht op de staat van de batterij moeten houden en dure stilstanden worden vermeden. De tanks kunnen snel worden verplaatst wanneer een proces wordt gewijzigd of wanneer ze op een andere plaats nodig zijn. Ook de bestaande voeding van de menger wordt optimaal gebruikt. De BULLET WirelessHART-adaptor maakt het mogelijk een hoog niveau qua prestatie, rendabiliteit en flexibiliteit in farmaceutische toepassingen te realiseren.


Voordelen

  • Maakt het gebruik van kostenefficiënte en uiterst flexibele, mobiele mengtanks in farmaceutische toepassingen mogelijk
  • Signaaloverdracht via WirelessHART verlost tanks van conventionele bedrading
  • Meerdere meetwaarden worden door slechts twee BULLET WirelessHART-adaptors doorgestuurd
  • Veldtoestellen en loop-powered BULLET-adaptors worden rechtstreeks door de menger gevoed

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

BULLET WirelessHART-adaptor

De BULLET is de enige WirelessHART-adaptor op de markt met een explosieveilige Ex d-behuizing. Sluit de BULLET eenvoudig op je veldtoestel aan en zorg voor een efficiënte, draadloze signaaloverdracht.