Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Real-time toezicht en besturing in de life science-industrieën

2016-03-10

Het nut van de VisuNet GXP thin client-monitoroplossing

VisuNet GXP Remote Monitor offers innovative software Control Center.
VisuNet GXP Remote Monitor biedt innovatieve Control Center-software.

Het overschrijden van ruimtelijke grenzen gaat hand in hand met Industrie 4.0 – het gestaag netwerken van productiefaciliteiten leidt tot een plaatsonafhankelijke beschikbaarheid van informatie. Pepperl+Fuchs' VisuNet GXP Remote Monitor biedt doorslaggevende voordelen voor een gedecentraliseerde bediening en procescontrole binnen de life sciences. Uitgerust met de meest recente firmwaregeneratie RM Shell 4.1 verleent deze lichtgewicht thin client-oplossing snelle toegang tot informatie van het procesbesturingssyteem in Zone 1/21. De nieuwe, ingebedde VisuNet Control Center-software laat administrators toe vanop afstand in te loggen en elke VisuNet Remote Monitor in het veld te configureren.


VisuNet GXP—een uiterst functionele en lichtgewicht HMI voor Zone 1/21

De VisuNet GXP Remote Monitor maakt door zijn kwaliteiten al indruk van bij de initiële opstart. Dankzij het modulair ontwerp laten het display, de computer en de power supply zich snel en eenvoudig installeren. In geval van defect kunnen gebruikers individuele modules zelf vervangen. Dit vereenvoudigt onderhoud en verbetert de efficiëntie van de productiefaciliteit. Met een gewicht van minder dan 25 kg kan het toestel makkelijk door één persoon worden geïnstalleerd.

De modulariteit betekent echter niet dat er aan ontwerp werd ingeboet. Het beeldschermformaat van de lichtgewicht monitor: Met een diagonale schermafmeting van 21,5" en een FHD-resolutie garandeert het touchscreen een optimale procesweergave. De capacitieve multi-touchsensor zit achter gehard veiligheidsglas. Het display is niet enkel zeer robuust en krasbestendig, maar kan ook door gebruikers met handschoenen worden gebruikt.

De VisuNet GXP voldoet bovendien aan de hoge hygiëne-eisen van zowel de life science-industrieën als GMP-richtlijnen. Vloeistoffen, stof of bacteriën hebben geen kans om zich op het effen, roestvrijstalen oppervlak te accumuleren. Het glazen display uit één stuk bevordert een optimale reiniging. Vooral in farmaceutische en fine chemical-toepassingen is de VisuNet GXP een ideale oplossing voor de controle en bediening in explosiegevaarlijke omgevingen. Het gebruik wordt bovendien vereenvoudigd door de intuïtieve software. 


RM Shell 4.1—de allernieuwste generatie firmware voor de eisen van Industrie 4.0

RM Shell 4.1 maakt een eenvoudige aansluiting op zowel moderne, virtuele als conventionele, computergebaseerde procesbesturingssystemen mogelijk—de verbinding met een host-pc wordt in enkele minuten tot stand gebracht. Naast de bewezen voordelen biedt de allernieuwste generatie firmware gebruikers ook de innovatieve, bijkomende Control Center-software. Dankzij deze functie kunnen administrators zich vanop afstand aansluiten op gelijk welke VisuNet Remote Monitor in het veld. Op die manier kunnen inbedrijfname, configuratie en controle vanop één centraal punt gebeuren. Bij storingen laten de remote monitoring-functies van de Control Center-software een snelle, vraaggerichte ondersteuning voor gebruikers in het veld toe—een bezoek aan de werkvloer is onnodig. Dit spaart zowel tijd als ressources en ondersteunt de beschikbaarheid van de productiefaciliteit.

Gecombineerd met deze innovatieve eigenschappen van de RM Shell 4.1 is de uiterst functionele VisuNet GXP Remote Monitor een ideale oplossing, die aan de eisen van Industrie 4.0 en de moderne, genetwerkte productiefaciliteit van morgen voldoet. 


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: