Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

De nieuwe generatie optische sensoren

2016-02-09

Meer efficiëntie dankzij onze optische sensoren met meetkerntechnologie

R100 and R101 series photoelectric sensors
De optischesensorseries R100 en R101

Met elk van de series optische sensoren ontvangt u een universele oplossing die maximale flexibiliteit biedt in tal van toepassingen en voorzien is van innovatieve technologieën. Van éénwegsensoren tot afstandssensoren – voor het eerst zijn verschillende optische principes geïntegreerd in een plaatsbesparend behuizingontwerp. Bovendien maakt I/O-link een continue communicatie tot op sensorniveau in alle modellen mogelijk. De waaier van functies wordt nog versterkt door de optische sensoren met meetkerntechnologie. Zij reduceren niet enkel de kosten van aankoop en logistiek, maar bieden ook een maximaal aanpassingsvermogen aan verschillende eisen en toepassingen.


Maak processen efficiënter en veiliger

Dankzij een breed scala van functies kunnen de optische sensoren van de R100- en R101- series de veelzijdige detectietaken in tal van toepassingen met gemak de baas. Hier biedt de optische sensor met meetkerntechnologie een bijzonder pluspunt. Het laat de integratie van meerdere werkingsmodi, zoals de venstermodus en schakelpunten, in één enkele sensor toe, eventueel via I/O-link.


De optische sensor met meetkerntechnologie detecteert verschillen in stapelhoogtes.
De optische sensor met meetkerntechnologie detecteert verschillen in stapelhoogtes.

Met een optische sensor met meetkerntechnologie zijn verschillende stapelhoogtes makkelijk te detecteren. In dit geval wordt de sensor boven een transportband gemonteerd en scant deze de inhoud van de voorbijgaande containers. Met behulp van Multi Pixel Technologydetecteert de sensor verschillen in stapelhoogte van de producten in de container. Als een vacuümzuignap met succes twee van de producten uit de container verwijdert, detecteert de sensor dit op basis van de eerder ingestelde schakelpunten. Het toepassingsvoorbeeld in de afbeelding hiernaast illustreert dit functioneringsprincipe. Het witte voorwerp in de achtergrond stelt de verschillende stapelhoogtes voor.

Het voordeel is duidelijk: In toepassingen waar vroeger twee sensoren nodig waren, volstaat nu één optische sensor met meetkerntechnologie. Met de R100- en R101-sensorseries maken gebruikers processen efficiënter en veiliger terwijl ook de kosten van aankoop en gebruik aanzienlijk worden gereduceerd.


De nieuwe sensorgeneratie in een oogopslag

  • State-of-the-art productontwerp: Ontdek een uitgebreid aanbod optische functioneringsprincipes in elke, identieke behuizing.
  • Innovatieve technologieën: Dankzij de nieuwe DuraBeam-lasertechnologie, de beproefde Multi Pixel Technology en I/O-link kunt u uw productiefaciliteit eenvoudig automatiseren en klaarstomen voor de toekomst.
  • Compacte behuizing: Het plaatsbesparend ontwerp maakt een eenvoudige, mechanische integratie mogelijk – zelfs bij beperkte inbouwruimte.
  • Intuïtief werkingsconcept: Dankzij het coherente besturings- en displayconcept kunt u uw sensorconfiguratie in een mum van tijd opstellen.

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

De optischesensorseries R10x

Voor de eerste keer krijgen gebruikers een consistente oplossingsreeks van foto-elektrische functionele principes en innovatieve technologieën in elke identieke behuizing. Maak kennis met de nieuwe series…