Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

HIMA-specifieke moederborden voor alle signaaltypes

H-systeem herontworpen en uitgebreid

H-System: HIMA-Specific Termination Board
H-systeem: HIMA-specifieke moederborden

De productportfolio van de HIMA-specifieke moederborden van het H-systeem werd volledig herontworpen en uitgebreid. De nieuwe moederborden werden speciaal ontwikkeld voor het HIMax veiligheidssysteem op basis van HIMA‘s specificaties. Naast hun uitgebreide functionaliteit bieden de moederborden de „look-and-feel” van HIMA-borden voor veilige omgevingen. De nieuwe portfolio omvat alle signaaltypes en biedt gebruikers betrouwbare oplossingen voor diverse plantvereisten.


H-systeem: efficiëntie in bedrading, ingebruikname en onderhoud

Vooraf geconfigureerde systeemkabels en moederborden van het H-systeem laten een systeembekabeling tussen veldniveau en automatiseringsniveau toe conform de veiligheidsnormen. Dit vereenvoudigt ingebruikname en beperkt een tijdrovende, manuele bedrading. Galvanische scheidingen kunnen zonder gereedschap op de moederborden worden gemonteerd en kunnen zelfs tijdens gebruik worden vervangen. Codeerpinnen vermijden een verkeerde aansluiting en garanderen dat veiligheidsrelevante parameters worden nageleefd. De voeding is redundant en wordt geleverd via het moederbord.

De moederborden worden gemonteerd op een 35 mm-brede DIN-rail die horizontaal of verticaal in de besturingskast wordt geïnstalleerd. Signalen vanuit de explosiegevaarlijke omgeving worden rechtstreeks naar het moederbord doorgestuurd; de module zelf heeft geen terminals. Het vervangen van een apparaat vereist geen bijkomende bekabeling of luscontrole. Dit spaart tijd en kosten op het gebied van planning, bedrading en documentatie en optimaliseert de beschikbaarheid van uw installatie.

Producentgebonden moederborden worden getest met originele besturingssystemen van de producent en in samenspraak met hun engineeringafdeling. Relevante testrapporten zijn verkrijgbaar.


Meer flexibiliteit dankzij nieuwe moederborden

De nieuwe varianten omvatten alle signaaltypes. Voor de meestgebruikte signalen van veilige omgevingen – zowel analoge ingang als digitale in- en uitgangen – zijn 1- en 2-kanaals versies beschikbaar. Een 1-kanaals moederbord voor analoge uitgangen vervolledigt het gamma.

Splitter boards zorgen ervoor dat ingangssignalen zowel naar de besturingszijde van het HIMA-systeem worden doorgestuurd als beschikbaar blijven op aansluitklemmen. Zodra de gebruiker een veiligheidsrelevant besturingssysteem van HIMA heeft geselecteerd, kan hij of zij een tweede, conventioneel besturingssysteem inzetten zonder gebonden te zijn aan een specifieke producent.

Bijkomende, analoge moederborden zijn voorzien van een HART-aansluiting die makkelijk bereikbaar is, zelfs wanneer de moederborden al geïnstalleerd en bedraad zijn. Ook het achteraf installeren van Master Class II is mogelijk, dankzij het feit dat de overeenkomstige, analoge modules HART-transparant zijn en HART-signalen vlot door het veiligheidssysteem kunnen worden verwerkt.


Nieuw ontwerp is vertrouwd

De herontwikkeling van het productgamma is gebaseerd op HIMA‘s productnormen voor veilige omgevingen en garandeert een vertrouwde „look-and-feel”. Status-led's waarmee HIMA-gebruikers goed bekend zijn vereenvoudigen het gebruik van moederborden en beperken foutverhelping.


Opvallende kenmerken

  • Installatie en vervanging van modules zonder gereedschap en bedrading
  • Vervanging van modules met geschikte configuratie tijdens gebruik is mogelijk
  • Omvat alle signaaltypes
  • Scheidingsfunctie van signalen laat universele, producentongebonden interface toe
  • Uniform ontwerp vereenvoudigt configuratie en garandeert een duidelijk en professioneel aanzien van de bedrading in de besturingskast
  • Systeemoplossing voor veilige, analoge uitgangen mogelijk - ondersteunt de HIMA Critical Control-filosofie