Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

De BULLET – Ex d loop-powered WirelessHART-adapter voor procesautomatisering

2017-01-01


Een extreem robuuste, aluminium behuizing bevat alle elektronische componenten van de loop-powered WirelessHART-adapter, inclusief de antenne.

Pepperl+Fuchs breidt haar WirelessHART-portfolio uit met de "BULLET”. Deze loop-powered WirelessHART-adapter maakt het mogelijk voor nieuwe en bestaande, via kabel aangesloten 4-20 mA en HART-veldapparaten om metingen, diagnostische informatie en parameterinstellingen draadloos door te geven. Het is de enige WirelessHART-adapter op de markt met een explosieveilige Ex d-behuizing en is ook geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen tot Zone 1/21, Class I, Div. 1 (ook verkrijgbaar als intrinsiekveilige versie voor gebruik in Zone 0 en als universele uitvoering).


Robuuste behuizing voor zware industriële omgevingen

Een extreem robuuste, aluminium behuizing bevat alle elektronische componenten, inclusief de antenne – de unit is ontwikkeld om zelfs de meest uitdagende omgevingsomstandigheden in productiefaciliteiten te weerstaan. De BULLET wordt geïnstalleerd door hem rechtstreeks of via een warteldoorvoer op een Ex d-veldapparaat aan te sluiten of door hem in een junction box te monteren. De Ex i-versie van de BULLET is bovendien geschikt voor gebruik met intrinsiekveilige veldtoestellen.


StepVolt-technologie optimaliseert beschikbare voeding

Het gebruik van de BULLET vereist geen bijkomende batterij. Een aansluiting van HART-toestellen is mogelijk, alsook het aansluiten van 4-20 mA apparaten, wat een flexibele aanpassing aan veranderlijke toepassingseisen toelaat.

De BULLET voedt zichzelf via de 4-20 mA kring en maakt hiervoor gebruik van de zogenaamde “StepVolt”-technologie. Deze speciale technologie laat gebruikers toe de spanning in te stellen van 1V tot 2,5V om het gebruik van de beschikbare kringvoeding en bandbreedte voor draadloze communicatie te optimaliseren.

De BULLET levert steeds betrouwbare prestaties, zelfs bij de meest ongunstige laagspanningstoepassingen waar zeer weinig stroom beschikbaar is – bijvoorbeeld bij het gebruik van transmitters met grote kabellengtes of intrinsiekveilige barriers. In scenario's waar meer stroom beschikbaar is, levert de BULLET een grotere hoeveelheid WirelessHART-pakketten per seconde, wat leidt tot een verbeterde prestatie van het algemene WirelessHART-netwerk.


Multidrop van maximaal acht toestellen met één WirelessHART-adapter

De BULLET beschikt over een krachtig multidrop-feature dat de kost voor het toevoegen van apparaten op een bestaand WirelessHART-netwerk aanzienlijk vermindert. Met een enkele BULLET kunnen tot acht veldtoestellen worden aangesloten. Dit is vooral handig voor het toezicht op tankenparken en pijpleidingen.


Uw voordelen in één oogopslag

  • De enige Ex d-gecertificeerde loop-powered WirelessHART-adapter op de markt, geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen tot Zone 1/21, Class I, Div. 1
  • Robuuste Ex d-behuizing uit aluminium met volledig ingebouwde antenne voor zware industriële omgevingen
  • Geschikt voor zowel 4-20 mA als HART-apparatuur, wat meer toepassingsflexibiliteit biedt
  • StepVolt-technologie maakt zeer laag spanningsverlies mogelijk
  • Multidrop-aansluiting tot maximaal acht veldapparaten op één enkele BULLET, wat kosten spaart bij netwerkuitbreiding

e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news: