Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

ATEX oplossingen voor uw temperatuurmetingen


ATEX : zekere signalen !

Pepperl+Fuchs heeft een uitgebreid gamma gewijd aan temperatuursignalen. Bewaking, isolatie, omvorming, ontdubbeling van uw signalen….dankzij de verschillende interfaces en omvormers voor alle type van temperatuursignalen in ATEX omgeving. Dit in alle eenvoud.
 

Talrijke oplossingen worden u aangeboden.  We geven u een kort overzicht hieronder.


Montage van een Pt100 (of thermokoppel) in ATEX toepassing - Galvanische scheiding

Temperatuuromvormer KCD2-UT2-EX1
Temperatuuromvormer KCD2-UT2-EX1

Temperatuuromvormer (Pt100, thermokoppel,…)

De temperatuuromvormer, bijvoorbeeld KCD2-UT2-Ex1,  KCD2-UT2-EX1, 24VDC, zorgt voor de omzetting van het temperatuursignaal naar een standaard analoog signaal zoals 4-20mA.  Zijn ingang, uitgang en voedingscircuit zijn volledig galvanisch gescheiden.  Het toestel wordt geconfigureerd via PC met een eigen DTM.

Galvanische scheiding Pt100/Pt100

De KCD2-RR-EX1 is een intrinsiekveilige barrier die tevens zorgt voor een galvanische scheiding van een Pt100 signaal in 2-, 3- of 4-draads uitvoering en dit signaal identiek aan zijn uitgang terug kopieert met een nauwkeurigheid van 0,1%.


Grenswaarde schakelaars voor temperatuursignalen in ATEX omgeving

KFD2-GUT-EX1.D : grenswaarde schakelaar
KFD2-GUT-EX1.D : grenswaarde schakelaar

De grenswaarde schakelaar KFD2-GUT-Ex1.D (24VDC) is geschikt voor quasi alle temperatuursignaal types zoals Pt-elementen, thermokoppels, potentiometers en mV-spanningbronnen.  Er is ook een functie die redundante opnemers toelaat.  De omvormer beschikt over een 4/20mA uitgangssignaal en twee grenswaarderelais.  De programmatie gebeurt via druktoetsen op het toestel of via een PC met PACTware en de toehorende DTM.  De omvormer is SIL2 conform IEC61508.


Gebruik van een Pt-100 element in ATEX omgeving

Zener barrier Z954
Zener barrier Z954

Gebruik van een 3-kanaals zener barrier.

Installeer uw Pt-100 element in ATEX omgeving en realiseer een zekere en kosteffectieve oplossing.  De 3-kanaals zener Z954 is speciaal ontwikkeld voor RTD opnemers. Via de aardkoppeling worden de gevaarlijke stromen afgeleid.  De zekering komt in actie zodra de toegelate stroomsterkte overschreden wordt.


Gebruik van een thermokoppel in ATEX omgeving

Zener barrier Z705
Zener barrier Z705

Gebruik van een 1-kanaals zener barrier

Een 1-kanaals zener barrier (zoals de Z 705), stelt u in de mogelijkheid om op een heel voordelige manier een thermokoppel in een ATEX omgeving te gebruiken.  Dit eenvoudig gebruik vereist enkel een aansluiting aan aarding van een van de aders van het meetsignaal.  De warme las zelf dient dus niet geaard te worden.

Gebruik van een 2-kanaals zener barrier

Dankzij het gebruik van een 2-kanaals barrier zoals de Z960 dient het meetsignaal niet aan aarding worden gelegd.  Het signaal is dus zwevend ten opzichte van massa.


Om u te begeleiden in uw keuze, aarzel niet om onze raadgevers bij Pepperl+Fuchs te raadplegen. Contact.