Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Verbindingstechniek door Pepperl+Fuchs – De distributie van signalen in automatiseringstoepassingen

Verbindingstechniek door Pepperl+Fuchs
Pepperl+Fuchs beschikt over een uitgebreid productgamma qua verbindingstechniek dat functionele veiligheid en machinebeschikbaarheid op lange termijn verzekert...

Hoe gevarieerd automatiseringstoepassingen ook mogen zijn, de vereisten die aan de verbindingstechiek worden gesteld, zijn net zo complex. Al meer dan 15 jaar ontwikkelt Pepperl+Fuchs verbindingselementen in alle mogelijke varianten om aan de specifieke vereisten van verschillende toepassingsvelden te voldoen.

Of het nu gaat om werktuigbouwkundige toepassingen, lasapplicaties, material handling, mobile equipment of toepassingen in de procesindustrie - wij beschikken, naast onze welbekende sensoren, ook over een uitgebreid productgamma qua verbindingstechniek dat functionele veiligheid en machinebeschikbaarheid op lange termijn verzekert.

Verdeelblokken


M8- en M12-verdeelblokken zijn stevig gebouwd en leggen het accent op installatiegemak. Ze beschikken over een robuuste, volledig gegoten IP68-behuizing, werden ten volle getest en zijn geheel betrouwbaar in veldtoepassingen. Ze hebben een aangegoten snoer en de beschikbare stekkers zijn gepositioneerd om kabelaansluiting opmerkelijk te vereenvoudigen: M12-uitvoeringen van deze verdeelblokken bieden voldoende ruimte tussen de stekkers, terwijl de stekkers op de M8-modellen schuin zijn opgesteld.

T- en Y-verdelers


T- en Y-verdelers zijn een ideale oplossing voor de efficiënte samenbundeling van verschillende signalen en hun gemeenschappelijke doorschakeling naar een enkele M12- of M8-aansluiting. Bovendien vertegenwoordigen zij een kosteneffectieve oplossing voor het doorlopen van veldbussignalen met minimale bekabeling. T- en Y-verdelers beschikken over een robuuste, volledig gegoten IP68-behuizing met interne stekkers of aangegoten kabels in verschillende lengtes.

Stekkers voor on-site montage


Het uitgebreid assortiment stekkers voor on-site montage biedt oplossingen voor allerlei soorten toepassingen. Stekkers voor on-site montage zijn ideaal voor onderhoudstaken of systeemuitbreidingen in veldtoepassingen. De stekkers zijn verkrijgbaar in plastic of metalen uitvoeringen, afgeschermde of niet-afgeschermde versies en met verschillende soorten aansluittechnieken (M8, M12, 1/2 NPT, 7/8, schroefaansluiting of Quickon).

Sensor-actuatorinsteekverbindingen


Sensor-actuatorinsteekverbindingen laten een rechtstreekse signaaloverdracht van de schakelkast naar de veldapparatuur toe. Ze zijn bijzonder interessant voor onderhoudstechnici op zoek naar flexibiliteit bij aankoppeling en loskoppeling. Alle apparaten hebben een IP67/68-beschermingsgraad en beschikken over verschillende aansluitmogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar met PG- of metrische schroefdraad en sommige versies kunnen ook worden gepositioneerd.

Veldbuskabels


Veldbuskabels zorgen voor een betrouwbare en duurzame verbinding tussen de verschillende elementen van een automatiseringssysteem. Het assortiment bestaat uit gegoten kabels met IP67-beschermingsgraad voor PROFIBUS, PROFINET en CAN/DeviceNet.

Klepstekkers


Als leverancier van systeemoplossingen biedt Pepperl+Fuchs kant-en-klare componenten met een robuust design. Onze klepstekkers beschikken over een volledige, gegoten behuizing met IP68-beschermingsgraad en aangegoten pakkingen die niet verloren kunnen gaan. Verschillende behuizingstypes werden ontwikkeld in overeenstemming met de huidige DIN-normen en industriële standaards terwijl verschillende bekabelingsconcepten een veilige onderdrukking van elektromagnetische interferentie toelaten.

Montageaccessoires voor stekkers


Snelheid en precisie zijn van cruciaal belang bij installatie- en onderhoudstaken. Onze montageaccessoires laten een veilige montage van stekkers via gekartelde schroeven toe met net de juiste torsie. Een plug-in bit voor M8-/strong> en M12-moeren is afzonderlijk verkrijgbaar.