Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

SIL3 Transmitter Power Supply Now Available with Practical Spring Terminals

SIL3 transmitter power supply with spring terminals
SIL3 transmitter power supply with convenient spring terminals

The new intrinsically safe SIL3 transmitter power supply KCD2 STC EX1.ES.SP expands the comprehensive portfolio of KC interface modules. In addition to the version with screw terminals, the new transmitter power supply is now available with convenient spring terminals. This quick connection method allows reliable and maintenance-free cable attachment and offers additional flexibility for the user.


Hoogste mate van functionele veiligheid dankzij SIL 3-classificatie

Als SIL 3-geclassificeerd apparaat voldoet de nieuwe transmittervoeding aan alle veiligheidsvoorschriften en is het goedgekeurd voor intrinsiekveilige toepassingen in overeenstemming met de IEC 61508-normering. Het voordeel hiervan is dat slechts een enkele transmittervoeding nodig is om een intrinsiekveilig signaalcircuit op SIL 3-niveau te bouwen. Tot nu toe waren hiervoor twee SIL 2-geklasseerde apparaten vereist. Deze bijkomende kosten kunnen nu worden geëlimineerd. Voor SIL 2-toepassingen is er bovendien nog een aanzienlijk voordeel. Dankzij de nieuwe transmittervoeding met SIL 3-classificatie worden de voorgeschreven testintervallen voor SIL 2-toepassingen verlengd, waardoor intensief onderhoudswerk wordt gereduceerd.


Plaatsbesparing en diagnostiek

De enkelkanaalstransmittervoeding geeft een actief en passief 4-20 mA standaard signaal, evenals een 1-5 V uitgangssignaal voor de besturing en is daarenboven slechts 12,5 mm breed. De smalle vormgeving garandeert een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte in de schakelkast. Een montage op de Power Rail, een 35 mm-brede DIN-rail, laat toe informatie over de interne diagnostiek als collectieve foutmelding door te geven. Deze diagnostische informatie wordt vervolgens naar een rode lichtuitstralende diode (LED) doorgestuurd en kan makkelijk door de gebruiker worden gezien. De nieuwe transmittervoeding heeft een ingang voor 2-dradige SMART-transmitters en stroombronnen. Men kan ook opteren voor een werkingsmodus "source/sink".


De belangrijkste kenmerken van de nieuwe transmittervoeding

  • Verwijderbare veeraansluitklemmen voor een snelle en betrouwbare kabelaansluiting
  • SIL 3-classificatie overeenkomstig IEC 61508-norm
  • Interne diagnostiek met handige LED-display en collectieve foutmelding
  • Plaatsbesparend dankzij smalle vormgeving - slechts 12,5 mm breed