Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Efficient Integration in PROFIBUS PA – The FieldConnex® Temperature Multi-Input

2014-01-17

Temperature Multi-Input for PROFIBUS PA with 8 inputs for analog signals.
Temperature Multi-Input for PROFIBUS PA with 8 inputs for analog signals.
The FieldConnex® Temperature Multi-Input from Pepperl+Fuchs provides analog input connection to fieldbus segments in process automation applications. Intrinsically safe, convenient, and incurring minimal wiring costs, the device’s hardware is already proven in practice with FOUNDATION fieldbus H1. Now, the FieldConnex® Temperature Multi-Input is also available for PROFIBUS PA.

Tot en met 8 ingangen voor analoge signalen

FieldConnex® procesinterfaces bundelen de signalen van meerdere sensoren samen via een enkel veldbusadres en integreren ze vervolgens op bijzonder efficiënte wijze in de digitale communicatiestroom. Op die manier kunnen met behulp van de FieldConnex® Temperature Multi-Input (TM-I) een totaal van 8 analoge signalen in de veldbuscommunicatie worden geïntegreerd. Het apparaat wordt in gevaarlijke zones in de onmiddellijke nabijheid van de sensoren gemonteerd. Dit zorgt voor aanzienlijke besparingen op het vlak van bedrading.


Eenvoudige configuratie en integratie

Naast thermokoppels en millivoltsignalen kunnen 2-, 3- en 4-dradige weerstandstemperatuurssensoren makkelijk worden aangesloten op de Temperature Multi-Input die zich in een nabije verdeeldoos bevindt. Dit betekent handige, korte afstanden en lengtes voor tweedradige kabels.

Alle ingangen op de TM-I zijn intrinsiekveilig, zelfs als de veldbusverbinding dat zelf niet is. De ingangen kunnen ofwel allemaal tegelijk of op afzonderlijke basis worden geconfigureerd, maar steeds snel en eenvoudig, rechtstreeks vanuit het besturingssysteem. De TM-I meldt kabelbreuken en andere diagnostieken aan de centrale besturingseenheid, wat een eenvoudig en proactief fabrieksonderhoud mogelijk maakt. Een GSD-bestand en DTM zijn beschikbaar voor PROFIBUS PA.


De voornaamste details in één oogopslag

  • FieldConnex® Temperature Multi-Input voor de efficiënte integratie van tot en met 8 analoge signalen in uw veldbuscommunicatie
  • Zeer lage bedradingskosten
  • Voor aansluiting van 2-, 3- en 4-dradige weerstandstemperatuurssensoren en thermokoppels
  • Intrinsiekveilige installatie in gevarenzone 1, div. 1 / sensoren in gevarenzone 0, div. 1
  • Nu ook geschikt voor PROFIBUS PA en FOUNDATION veldbus H1
  • Eenvoudige configuratie