Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

OPC120P codelezer is de ideale oplossing voor reflecterende oppervlakken en hoge snelheden

Performante codelezer voor een brede waaier van toepassingen

Code Reader OPC120P
OPC120P codelezer – uitermate geschikt voor reflecterende oppervlakken en toepassingen met een hoog tempo
Het nieuwe OPC120P gamma van codelezers met unieke polarisatiefilter- en verlichtingskenmerken maakt het betrouwbaar lezen van codes op reflecterende oppervlakken zoals metaal, plastic, PCBs en gebogen oppervlakken mogelijk... Een grote scherptediepte garandeert een betrouwbare werking over een groot afstandsbereik zonder dat parameterwijzigingen of mechanische aanpassingen nodig zijn. De OPC120P is de ideale oplossing voor tal van toepassingen.

Hoge verwerkingssnelheid

De codelezer kan worden gebruikt voor toepassingen met een hoog tempo van t.e.m. 10 m/s en hoge pulsfrequenties van t.e.m. 100 verwerkingen tegelijkertijd. Bijkomende kenmerken – zoals een roterende-encoderingang voor meervoudige gegevensstroomverwerking, plus een functie voor het lezen van barcodes met een maximale lengte van 200 mm door middel van de registratie van meerdere beelden – maken deze codelezer uniek.


Indrukwekkende functies – printdetectie, meervoudige leesvensters en logovergelijking

De printdetectie controleert veranderlijke structuren en zorgt ervoor dat de vereiste productiegegevens, serienummers en vervaldata op de juiste plaats staan. Met behulp van de logovergelijking worden de aanwezigheid en correcte positie van logo's geverifieerd. Werken met meervoudige leesvensters betekent dat het leesbereik in vier velden wordt verdeeld, die vervolgens afzonderlijk worden gedetecteerd en geëvalueerd. In één enkele stap worden codes gelezen en vergeleken en wordt ook de aanwezigheid van printdetails en logo's geverifieerd.


De voornaamste details in één oogopslag

  • Betrouwbaar lezen van 1D/2D-codes, zelfs op zeer reflecterende oppervlakken
  • Lezen aan hoog tempo t.e.m. 10 m/s en 100 codes/s
  • Grote scherptediepte garandeert betrouwbare werking van op verschillende afstanden en invalshoeken en voor verschillende code-afmetingen
  • Lange barcodes worden met behulp van meerdere camerabeelden gereconstrueerd
  • Evaluatie van vier codes mogelijk binnen éénzelfde beeld
  • Code/logodetectie en logovergelijking
  • Trekkervertraging via roterende-encoderingang