Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

LGM meetlichtschermen

De intelligente meetoplossing

The measuring LGM light grids
De LGM meetlichtschermen verlichten de taak van de gebruiker, door complexe enkelvoudige lichtbundelberekeningen uit te voeren

De tijd van complexe enkelvoudige lichtbundelevaluaties voor standaard taken en omslachtige configuraties is voorbij. Het nieuwe gamma van LGM meetlichtschermen is het allernieuwste lid van de Pepperl+Fuchs familie van automatiseringslichtschermen. De reden waarom dit product met kop en schouders boven gelijk welke andere meetlichtschermen op de markt uitsteekt, zijn de 16 kant-en-klare, vooraf gedefinieerde meetopties die in de unit zijn geïntegreerd. Gebruikers kunnen de ideale instelling voor hun specifieke toepassing kiezen naargelang de evaluatiemethodes. Bovendien worden de meetwaarden - zoals objecthoogte, laagste of hoogste positie, totaal, gemiddelde, enz. - in millimeters weergegeven.

I/O-link levert meetresultaten in millimeters

De meetwaarden worden digitaal doorgegeven met extreem korte cyclustijden, zelfs met geactiveerde kruising van de sensorbundels. De overdracht gebeurt via I/O-link, wat de ingebruikname en het onderhoud van op besturingsniveau veel handiger maakt. Parametrering en configuratie worden voltooid via een PC—geen externe programmer, geen bijkomende software.


De nieuwe standaard

Het LGM meetlichtscherm is verkrijgbaar met verschillende resoluties en detectiehoogtes tot 3 200 mm, wat grote meetbereiken toelaat. De lichtschermen hebben een ultradun design om zelfs in de kleinste ruimtes te passen. Innovatieve, gereedschapsloze montageaccessoires maken installatie, centrering en vervanging sneller en makkelijker. De behuizing met IP67-beschermingsklasse is bestand tegen moeilijke omgevingsomstandigheden, inclusief de koude temperaturen in industriële koelinstallaties. Deze meetlichtschermen vormen dé nieuwe standaard dankzij hun compact design, functionaliteit en unieke prijs-kwaliteitsverhouding.


Opvallende kenmerken

  • Kies uit 16 geïntegreerde meetfuncties
  • Directe meting in millimeters - geen moeilijke omzettingen
  • Geïntegreerde I/O-link interface vereenvoudigt parametrering en evaluatie
  • Dunne, lichte behuizing maakt snelle, flexibele installatie mogelijk
  • IP67-beschermingsklasse, ook geschikt voor gebruik in koelruimtes
  • Kruising van lichtbundels biedt hogere resolutie zonder dat dit langere reactietijden veroorzaakt