Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

RFID - Kleine F190 UHF schrijf-/leeskop baart veel opzien

Grotere procesefficiëntie dankzij de UHF-technologie

F190 UHF read/ write head
De F190 UHF schrijf-/leeskop beschikt over enkele unieke eigenschappen zoals de mogelijkheid om verschillende RFID-tags tegelijkertijd te lezen en om het leesbereik aan te passen

Wanneer men gebruik maakt van UHF-technologie voor identificatiedoeleinden is een afstand van één tot twee meter tussen de schrijf-/leeskop en de tag in de praktijk vaak voldoende. De F190 UHF schrijf-/leeskop werd net voor die afstanden ontwikkeld.

Zijn stevige, metalen behuizing met ingekapselde elektronica garandeert dat de F190 zo goed als ongevoelig is voor invloeden van buitenaf. De schrijf-/leeskop is uitermate geschikt om zelfs de meest veeleisende omgevingsomstandigheden het hoofd te bieden. Dankzij zijn compacte afmetingen van 11 x 11 cm is de UHF schrijf-/leeskop makkelijk te monteren. De F190 is echter niet enkel compact, maar verhoogt ook de efficiëntie. De F190 kan tot 40 tags tegelijkertijd lezen, wat een aanzienlijke vermindering van levertijd garandeert.

Verwerking van meerdere tags tegelijkertijd in de intralogistiek en automobielindustrie

Het lezen van verschillende tags tegelijkertijd waarborgt een betrouwbare identificatie van alle gegevens in één enkele handeling en verkort de overdracht van deze gegevens naar de besturingseenheid in intralogistieke toepassingen zoals order-picking in magazijnen met hoogbouwstellingen. Bij transporttoepassingen zoals het gebruikersbeheer in vorkheftrucks garandeert de F190 UHF schrijf-/leeskop een vlotlopend en snel proces.

Het levert ook indrukwekkende resultaten in de automobielindustrie. Door meerdere tags van gespoten auto-onderdelen tegelijkertijd te lezen, kan een rek met verschillende carrosseriecomponenten in één enkele handeling worden gescand en kan de data naar het centrale productiebeheerssysteem worden doorgestuurd.


Eenvoudig qua gebruik

De schrijf-/leeskop is niet enkel efficiënt en robuust. Tijdens het lees- of scanproces worden de transmissiestroom en frequentiebanden automatisch geoptimaliseerd, waardoor het meest gunstige leesproces gegarandeerd wordt. Na een succesvolle introductie in Europa werden nu ook productversies voor de Amerikaanse en Aziatische markten aangekondigd voor het eerste kwartaal van 2014.