Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Veldbus, beschikbaarheid – en het verschil tussen theorie en praktijk

Technical White Paper Fieldbus Availability
Technische whitepaper "Veldbus en Beschikbaarheid"

De veldbus voor gebruik in procesautomatisering krijgt meer en meer aandacht – en niet in het minst omwille van de mogelijkheid om veiligheidsgerelateerde besturingsdata via digitale bussystemen over te brengen. Hier en in kritieke productieprocessen is beschikbaarheid van de veldbusinfrastructuur van het allergrootste belang.


Beschikbaarheid als algemene misvatting

Beschikbaarheidsberekeningen zijn gebaseerd op data en gissingen op het vlak van waarschijnlijkheid. Hierbij loopt men het risico dat onjuiste gissingen tot technologische beslissingen leiden die verre van perfect zijn.


Maak de juiste beslissing op basis van betrouwbare kennis

Om te verzekeren dat de berekende beschikbaarheid de werkelijke omstandigheden weergeeft, moeten de feiten op correcte wijze worden geïnterpreteerd. Deze technische whitepaper verschaft informatie over tal van kwesties en bevat handige veronderstellingen betreffende de beschikbaarheid van veldbuscomponenten. Het legt de wiskundige achtergrond en de valstrikken van deze berekeningen in detail uit. Belangrijke foutscenario's en de verhelping ervan met behulp van beproefde technologieën worden eveneens besproken. In dit verband spelen redundantie en diagnostiek een belangrijke rol.

Deze whitepaper voorziet u van een hulpmiddel gebaseerd op een oorzaak en gevolg (FMEA) analyse, die uiterst geschikt is voor een dergelijke evaluatie. Een tabel maakt gebruik van een heuristische methode die de oorzaken van defecten of storingen met installatietechnologieën en corrigerende procedures verbindt.

De technische whitepaper "Veldbus en Beschikbaarheid" - is uw hulpmiddel voor een objectieve en intelligente beoordeling. Maak de juiste beslissing gebaseerd op de juiste mix van efficiëntie en bescherming.

White paper „Advanced Diagnostic Fieldbus Surge Protection“

Download gratis de technische whitepaper “Veldbus en Beschikbaarheid”