Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Een boek vol mooie momenten – Codelezer voor optische identificatie gebruikt om fotoalbums te creëren

Een correcte taakuitvoering dankzij de codelezer

Codelezer OPC120/ODV120
Codelezer OPC120/ODV120

Na een speciale gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een vakantie of trouwfeest, bundelen vele mensen hun favoriete foto's graag samen in een persoonlijk of thematisch fotoalbum. De uitgevers van dergelijke fotoboeken bieden klanten dan ook een uitgebreid gamma van designopties aan op hun website. Om te garanderen dat elke klant het juiste boek krijgt, met de geselecteerde foto's en gepersonaliseerde tekst, wordt beroep gedaan op een codelezer voor een correcte toewijzing.


Toepassing

Om te verzekeren dat elk thematisch fotoalbum bij de juiste klant terecht komt, worden de individuele componenten van het boek van een code voorzien. Deze worden tijdens het productieproces herhaaldelijk gescand zodat steeds de correcte daaropvolgende productiefase kan worden geïdentificeerd en uitgevoerd. De omslag van elk fotoalbum wordt eveneens van een code voorzien. Afhankelijk van de uitgever kan deze code bestaan uit 1D- of 2D-symbolen van verschillende grootte.De codelezer leest de codes op de fotoalbums terwijl deze over de lopende band voorbij glijden

Omdat de fotoboeken op bestelling worden gemaakt, kunnen dikte en afmetingen aanzienlijk variëren. Dit betekent dat grote en kleine boeken door elkaar over dezelfde transportband getransporteerd worden, waarbij de identificatiecodes in verschillende posities komen te liggen. De snelheid waarmee deze boeken voorbij glijden, is dikwijls zeer hoog. En daarbij komt nog dat sommige boeken een matte omslag en andere een glanzende afwerking hebben.

De OPC120 en ODV120 codelezers kunnen al deze moeilijkheden makkelijk de baas. Zij zijn in staat de grote variëteit in codes binnen een groot leesbereik, in verschillende productafwerkingen en met hoge snelheid te verwerken.

Dankzij een foutloos en vlotlopend productieproces ontvangt elke klant het juiste thematisch fotoboek met hun meest dierbare herinneringen.


Voordelen van de OPC120/ODV120

Veelvoudige functies in één pakket

 • Groot leesveld voor het lezen van codes van verschillende omvang
 • Grote scherptediepte registreert codes op boeken van verschillende dikte met éénzelfde instelling
 • Betrouwbare identificatie op hoge snelheid
 • Eenvoudige configuratie met de installatie via Ethernet of RS232
 • Automatische geheugenopslag bij foutregistratie voor analyse van het productieproces
 • Controle van de codekwaliteit om het productieproces te vrijwaren
 • Codevergelijking: onmiddellijke vergelijking van de code-inhoud in de sensor
 • Meervoudige leesvelden: een maximum van vier leesvelden kunnen verschillende codes tegelijkertijd verwerken

Bijkomende karakteristieken van de OPC120

 • Logoherkenning
 • Aanwezigheidsdetectie

Bijkomende karakteristieken van de ODV120

 • In staat om standaard OCR-A en OCR-B lettertypes te lezen
 • Tempo-instelling (burst mode): Als de te lezen codes elkaar in hoog tempo opvolgen, kan het leesveld in de richting van de beweging worden vergroot, zodat alle codes op betrouwbare wijze kunnen worden geregistreerd, zelfs wanneer hun positie varieert.