Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Niveaumeting met de F65 serie ultrasone sensoren

Ultrasone technologie voor het juiste niveau

De F65 serie is verkrijgbaar in drie verschillende meetbereiken voor gebruik in containers van verschillende grootte
De F65 serie is verkrijgbaar in drie verschillende meetbereiken voor gebruik in containers van verschillende grootte

Niveaumeting wordt in een brede waaier van toepassingen gebruikt. Het doet er niet toe welke stof gemeten wordt - de ultrasone technologie detecteert bijna alle materialen. Vloeistoffen zoals melk, chemicaliën of vernis en zelfs modder of stortgoederen kunnen gemakkelijk worden gemanaged. Met deze technologie kan men het vulniveau nauwkeurig bewaken bij silo's of opslagtanks gebruikt in zuivelbedrijven, chemische fabrieken, petrochemische bedrijven en tal van andere industrieën.

De ultrasone sensoren van het F65-type zijn ideaal voor niveaumeting in gesloten vaten of containers. Om vloeistoffen met behulp van een sensor binnenin het vat te kunnen detecteren, boort u een gat met een diameter van 30 mm in het midden van het deksel. Vervolgens monteert u de sensor met speciale behuizing, inclusief pakking, rechtstreeks op het vat. De F65 serie is verkrijgbaar in drie verschillende meetbereiken (6 > 50 cm, 20 > 150 cm en 25 > 250 cm) zodat ze bij verschillende groottes van opslagvaten kunnen worden ingezet.


De verscheidenheid qua modellen verzekert een optimale afstelling voor elke toepassing

Het F65 gamma bestaat uit verschillende modellen voor een nauwkeurige niveaumeting:

  • met een analoge output voor een continue niveaumeting en een bijkomende schakeluitgang als overvulbeveiliging of
  • met twee schakeluitgangen voor het instellen van een minimum en maximum vulniveau.

Bij apparaten met twee schakeluitgangen (UCxxx-F65-E8R2-V15) verwijst de output Smax naar het maximum vulniveau (overvulbeveiliging) en de output Smin naar het minimum vulniveau (leeg vat).

Het minimum schakelpunt Smin kan worden bepaald via de input “XI”. Met de programmeerbare adapter UB-PROG4-V15 wordt dit zelfs nog eenvoudiger.


Eenvoudige set-up en configuratie

F65 sensoren kunnen gemakkelijk op containers worden gemonteerd
F65 sensoren kunnen gemakkelijk op containers worden gemonteerd

De computerinterface 3RX4000-PF, inclusief software “SONPROG for Windows”, is beschikbaar voor alle modellen van de F65 serie sensoren wat betreft set-up en configuratie.

Monteer de sensor in het midden van het opslagvat of de tank, zodat de geluidskegel van de ultrasone sensor de binnenwand van de opslagtank zeker niet kan bereiken en zo onopzettelijk de afzetting of lasnaden van de tank kan registreren. Zelfs de blinde zone tussen de sensorkop (wit) en het meetbereik moet in aanmerking worden genomen. Onjuiste metingen kunnen zich voordoen wanneer het vulniveau zich in de blinde zone bevindt.

Ultrasoontechnologie is ongetwijfeld indrukwekkend, niet alleen omdat ze zo eenvoudig is, maar omdat ze zo nauwkeurig en betrouwbaar is. Maak gebruik van onze knowhow en bestuur uw vulniveau met een ultrasone sensor van Pepperl+Fuchs.


Uw voordelen op een rijtje gezet

  • Betrouwbare detectie van vloeistoffen of stortgoederen
  • Ononderbroken en nauwkeurige controle
  • Overvulbeveiliging
  • Eenvoudige installatie van bijkomende sensoren op opslagtanks of -vaten
  • Verschillende modellen voor een optimale aanpassing aan uw toepassing

Nu beschikbaar: Technology Guide Ultrasonic Sensors