Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Besturingscentrales en Bedienings-/Distributiepanelen

Control boxes
De besturingsunits van Pepperl+Fuchs worden vrijwel in alle industrietakken ter wereld ingezet

Het opstarten van een motor of omschakelen van stroomcircuits lijkt een simpele taak, zolang de schakelaars zich niet in een explosiegevaarlijke omgeving bevinden. Speciaal voor gas- en stofrijke omgevingen en gevarenzones tot en met indeling 1 en 21 ontwikkelde Pepperl+Fuchs Ex d en Ex e besturingscentrales en Ex d en Ex de bedienings- en distributiepanelen om allerlei besturingsfuncties aan te bieden. De verschillende behuizingsontwerpen kunnen worden uitgerust met drukknoppen, draaischakelaars, keuzeschakelaars met sleutelbediening, paddenstoelvormige noodstoppen en andere soorten besturingselementen. Het assortiment controle- en signaliseringsmodules start met verscheidene LED-controlelampjes en omvat ampèremeters, potentiometers en andere meetapparaten. Standaard uitvoeringen van lokale besturingsunits met een maximum van drie besturingselementen kunnen binnen een korte termijn worden geleverd.

Uitgebreide besturingsunits om meer complexe machines te besturen, kunnen op maat worden samengesteld uit een breed gamma bedieningselementen en accessoires. De uiterst deskundige projectingenieurs van Pepperl+Fuchs beschikken over vele jaren ervaring in procesautomatisering. Zij staan klaar om uw specifieke vereisten te evalueren en de meest efficiënte oplossing voor elke individuele toepassing te ontwerpen.

Als behuizingsmateriaal hebt u de keuze uit roestvrij staal, zacht staal, aluminiumlegering, gietijzer of glasvezelversterkt polyester. Verschillende kleuren poederlak zijn beschikbaar voor bepaalde soorten behuizingen. De behuizingsvarianten omvatten zowel ultracompacte eenheden voor de integratie van een enkele bedieningsknop of twee LED-controlelampjes als bedieningspanelen van meer dan een meter hoog.

Besturingsunits van Pepperl+Fuchs worden in vrijwel alle industrietakken ter wereld ingezet door belangrijke ondernemingen zoals Shell, Chevron, Petronas, London Underground, Airbus Industries, British Sugar en Aker-Kvaerner. Neem contact met ons op en doe uw voordeel met onze ervaring en ons uitgebreid assortiment explosieveilige besturingsunits.