Serviceline
Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Applicatie-specifieke print- en papiersensoren

Storingvrije drukwerkproductie

Applicatie-specifieke print- en papiersensoren
Applicatie-specifieke print- en papiersensoren

Allerlei ultrasone, foto-elektrische en inductieve sensoren zijn beschikbaar voor gebruik in met name drukkerijen en in de papierindustrie. Profiteer van een unieke serie print- en papiersensoren die hierna beknopt worden voorgesteld:

Op het gebied van ultrasone sensoren is de nieuwe kubusvormige miniatuur sensorserie F77 eenvoudig te gebruiken. Ze bieden een detectiebereik tot 400 mm en hebben en kleine dode zone. Hierdoor zijn de sensoren geschikt voor toepassingen als vellendetectie en het centreren van papierbundels.

Een in het oog springende uitvoering is onze sensorserie UDC voor dubbele vellen. Deze sensoren kunnen werken met vellen van uiteenlopend materiaal zonder teach-in. Zelfs in toepassingen waar veel papierstof of poedervorming optreedt, worden hoog reflecterende, gekleurde of transparante materialen betrouwbaar gedetecteerd.

De nieuwe kubusvormige miniatuur foto-elektrische sensorserie ML10 biedt een zeer hoge schakelnauwkeurigheid en scherpe achtergrondonderdrukking. Daardoor zijn ze ideaal voor toepassingen waar nauwkeurige hoekdetectie van cruciaal belang is, met name voor hoekdetectie aan de voor- en zijkant. Deze miniatuursensoren zijn extreem klein kubusvormig uitgevoerd en zijn geschikt voor gebruik in vellengevoede drukpersen voor object- of hoekdetectie.

Er zijn tevens sensoren toegevoegd aan de serie ML4.2 die bestaat uit precisiesensoren. Naast de afdichtingsklasse IP67/69k bieden deze sensoren een kras- en chemicaliën-bestendige lens, goed zichtbare LED’s en een robuuste volledig metalen gegoten behuizing voor de montage. De serie ML4.2 is aangevuld met dubbele sensoren met achtergrondonderdrukking voor toepassingen als web alignment of voor een betere detectie van transparante media.

Als aanvulling zijn allerlei inductieve sensoren beschikbaar in de gangbare standaard uitvoeringen, maar ook in de kleinste kubusvorm (F79) en in cilindervormige (D3, M4) uitvoeringen. Deze sensoren kunnen gemakkelijk worden afgestemd op uw specifieke toepassing.

Betrouwbare contactloze detectie, zelfs bij vervuiling door olie en stof - dat maakt de sensoren van Pepperl+Fuchs zo uniek!